KING BET Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2017

Η φάση των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας περιλαμβάνει μόνο 8 ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Τρεις έρχονται από τη Β’, άλλες τόσες από τη Γ’ και δύο από τη Δ’. Η πιο «μικρή» κάθε ζευγαριού έχει το πλεονέκτημα της έδρας, για αυτό και έχουν γίνει τόσες εκπλήξεις μέχρι τώρα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια. Δύο είναι οι αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων της Α’: η 5η στο πρωτάθλημα Μπορντό αντιμετωπίζει την 20ή Λοριάν και η 7η Μαρσέιγ την πρωτοπόρο Μονακό, η οποία πέρασε με 4-1 από τη Μασσαλία τον περασμένο μήνα για το Σαμπιονά.
Προημιτελική φάση στο Κύπελλο Γερμανίας, με την έβδομη της Γ’, Σπόρτφροϊντε Λότε, να φιλοξενεί την Ντόρτμουντ των δύο διαδοχικών επιτυχιών: πρώτα 3-0 τη Βόλφσμπουργκ, έπειτα με το ίδιο σκορ τη Φράιμπουργκ. Η κάτοχος Μπάγερν υποδέχεται αύριο τη Σάλκε, την οποία καλωσόρισε στο «Αλιάντς» πριν από έναν μήνα για το πρωτάθλημα, όταν το 1-1 διαμορφώθηκε στο 13’.



Η νταμπλούχος σκοράρει εδώ και 44 εντός έδρας αγώνες, ενώ η τελευταία φορά που δεν βρήκε δίχτυα εντός έδρας στο Κύπελλο ήταν πριν από έξι χρόνια, σαν σήμερα συν μία μέρα, με αντίπαλό τη… Σάλκε (0-1).

«Καθαρή» εστία έχει η ΑΕΚ στους 8 από τους 9 τελευταίους αγώνες της, όπως και στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις της με τον Πλατανιά. Μία από αυτές ήταν το 0-0 του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στα Χανιά. Αύριο στις 19:30 ο επαναληπτικός. Νωρίτερα (17:15), στο τρίτο ματς με τον Παναθηναϊκό τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, ο Αστέρας των πέντε διαδοχικών ηττών θα ψάξει τη διακοπή του αρνητικού σερί, αν και το 4-0 του πρώτου αγώνα δεν του προσφέρει και… πολλές πιθανότητες ανατροπής.

Επί έξι σερί εντός έδρας ματς σκοράρει ο Ατρόμητος, ο οποίος φιλοξενεί τον ερχόμενο από δύο ήττες στο πρωτάθλημα Ολυμπιακό. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά την τελευταία τριετία. Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης». Στην Τούμπα ο ερχόμενος από το εκτός έδρας 1-1 με τον Ηρακλή, ΠΑΟΚ, έχει το υπέρ του 2-1 από το ματς στην Ξάνθη.

Εντός έδρας αγωνίζονται Ρεάλ Μαδρίτης (Λας Πάλμας) και Μπαρτσελόνα (Χιχόν) στην εμβόλιμη αγωνιστική της Ισπανίας, ενώ τα πρώτα ματς στα ημιτελικά του Κύπελλου Ιταλίας φέρνουν αντιμέτωπες ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του Καμπιονάτο. Η Γιουβέντους τρέχει αήττητο σερί 7 εντός έδρας αγώνων με τη Νάπολι, ομοίως η Ρόμα στα επτά τελευταία της με τη Λάτσιο στην κοινή τους έδρα. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν σε έναν μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις