KING BET Τρίτης 21 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή επαναρχίζουν τα προκριματικά του Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Την Τετάρτη όμως έχουμε ένα δυνατό φιλικό στο Ντόρτμουντ ανάμεσα στη Γερμανία και την Αγγλία. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρσι τέτοιες μέρες, σε φιλικό στο Βερολίνο. Η Γερμανία προηγήθηκε 2-0, αλλά η Αγγλία ανέτρεψε τα δεδομένα στο τελευταίο μισάωρο (2-3). Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των νικητών, Χάρι Κέιν, απουσιάζει τώρα λόγω τραυματισμού. Ηταν το τέταρτο διαδοχικό φιλικό τους που επικράτησε η ομάδα που έπαιζε εκτός έδρας (από δύο νίκες).
Την Πέμπτη διεξάγεται η 13η από τις 18 συνολικά αγωνιστικές του ομίλου της Νοτίου Αμερικής. Η 5η Αργεντινή περιμένει στο «Μονουμεντάλ» την ομάδα από την οποία έχασε στα πέναλτι το περσινό και το προπέρσινο Κόπα Αμέρικα, την 4η Χιλή.



Η πρωτοπόρος Βραζιλία αγωνίζεται στο Μοντεβίδεο με τη δεύτερη Ουρουγουάη. Οι δυο τους σκόραραν στις επτά από τις οκτώ τελευταίες συγκρούσεις τους, όπως συνέβη (γκολ/γκολ) και στις εννέα πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της 7ης Παραγουάης με τον 3ο Ισημερινό για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πέντε αγωνιστικές υπολείπονται στο αντίστοιχο τουρνουά της ασιατικής ζώνης. Με την παρούσα κατάσταση, αυτές που θα βλέπαμε του χρόνου στη Ρωσία θα ήταν οι Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ιράν και Σαουδική Αραβία. Ομως Ουζμπεκιστάν, Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πολύ κοντά στην πρώτη δυάδα του ομίλου τους, ενώ υπάρχουν περιθώρια και για τις υπόλοιπες πέντε ομάδες (Συρία, Κατάρ, Κίνα, Ιράκ, Ταϋλάνδη) να «χτυπήσουν» την πρόκριση. Αν όχι απευθείας, τουλάχιστον μέσω των πλέι οφ που θα ακολουθήσουν, και αποτελούνται από έναν διπλό αγώνα ανάμεσα στις τρίτες των δύο γκρουπ, και στη συνέχεια από τη διπλή συνάντηση του νικητή των πλέι οφ με τον τέταρτο του ομίλου της βορειοκεντροαμερικανικής ζώνης (εκεί βρίσκεται τώρα η Ονδούρα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Το ένα από αυτά είναι ανάμεσα στις ομάδες που σχημάτισαν το ζευγάρι του περσινού τελικού, Βόλφσμπουργκ και Λυών. Στον τελικό του περσινού Μαΐου στην Ιταλία η Λυών προηγήθηκε στο 12’, ισοφαρίστηκε στο 88’, και ο τελικός πήγε στα πέναλτι. Οι Γάλλοι έχασαν το πρώτο, οι Γερμανοί τα δύο τελευταία, και το Κύπελλο πήγε για τρίτη φορά -σε 15 διοργανώσεις- στη Λυών. Στην παρθενική ευρωπαϊκή της παρουσία, η δεύτερη πέρσι -και πρωταθλήτρια φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της- Μάντσεστερ Σίτι συγκρούεται με τη φιναλίστ το 2003, δανέζικη Φορτούνα Γέρινγκ.

Η Μίλγουολ έχει έως και τρεις αγώνες λιγότερους από τις ανώτερές της στη βαθμολογία, κάτι που σημαίνει ότι προλαβαίνει ακόμα και την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Το ένα από τα εξ αναβολής παιχνίδια της στην Α’ Αγγλίας το δίνει απόψε στο «Σπότλαντ» της Ρότσντεϊλ, τη μία από τις τρεις ομάδες που πέρασαν νικηφόρα φέτος από το «Δι Ντεν» (σε 19 ματς). Μια ήττα που ήρθε στο 93’ με πέναλτι (2-3). Πέρσι, στην πρώτη της επίσκεψη στο Ρότσντεϊλ έπειτα από πενήντα χρόνια, η Μίλγουολ κέρδισε 1-0 με γκολ του Λι Γκρέγκορι, πρώτου σκόρερ και φέτος στην ομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις