KING BET Τρίτης 7 Μαρτίου 2017

Οι τέσσερις άσοι των πρώτων αναμετρήσεων έχουν δώσει το προβάδισμα στους αποψινούς και αυριανούς φιλοξενούμενους των επαναληπτικών αγώνων των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 5-1 της Μπάγερν επί της Αρσεναλ και το 4-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα προσφέρουν στους νικητές μια αίσθηση ανωτερότητας και αυτοπεποίθησης, λίγο περισσότερη από όση στις Ρεάλ Μαδρίτης (3-1 τη Νάπολι) και Μπενφίκα (1-0 την Ντόρτμουντ) που επισκέπτονται Ιταλία και Γερμανία αντίστοιχα. Η Ντόρτμουντ επικράτησε και στις πέντε έως τώρα εντός έδρας συναντήσεις της με Πορτογάλους (η μία ήταν με την Μπενφίκα, 5-0 το ’63), ενώ οι «αετοί» της Λισσαβώνας νίκησαν μόνο στις 2 από τις 22 παρουσίες τους στη Γερμανία. 


Οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι Ελλάδας και Τουρκίας συναντιούνται για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπεσίκτας νίκησε στις 3 από τις 11 πιο πρόσφατες εκτός έδρας αναμετρήσεις της στη διοργάνωση. Η μία ήταν στον προηγούμενο γύρο με τη Χάποελ Μπιρ-Σιβά, την ομάδα που βρήκε στην αρχή της πορείας του ο Ολυμπιακός. Εντός έδρας παίζει και ο πρωταθλητής Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, με τη δευτεραθλήτρια Βελγίου Αντερλεχτ, η οποία σκόραρε και στα δέκα φετινά παιχνίδια της στον θεσμό. 

Η κλήρωση έφερε και δύο συναντήσεις ομοεθνών. Στο Βέλγιο, η Γάνδη αντιμετωπίζει την 140 χλμ. ανατολικότερή της Γκενκ, ενώ 140 χλμ. ακόμα πιο ανατολικά, έχοντας πλέον πατήσει πλέον Γερμανία, η Σάλκε υποδέχεται στο Γκελζενκίρχεν την Γκλάντμπαχ. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν το Σάββατο στην Μπουντεσλίγκα, όταν η γηπεδούχος τότε Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε με 4-2.

Στο Λιμπερταδόρες έχουμε την έναρξη των έξι από τους οκτώ ομίλους, με τέσσερα ματς να είναι ανάμεσα σε ομάδες της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Η πρωταθλήτρια Παλμέιρας αγωνίζεται στο Τουκουμάν με την τοπική Ατλέτικο και αναζητά την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της στη διοργάνωση έπειτα από εννέα ανεπιτυχείς προσπάθειες, ενώ η Σαπεκοένσε, στην πρώτη παρουσία της στη διοργάνωση, πετάει με την καινούρια της ομάδα στη Βενεζουέλα για τον αγώνα με τη Ζούλια.

Η συνάντηση της Ρέντινγκ με τη Νιούκαστλ είναι η 16η στην ιστορία των δύο συλλόγων. Οι 14 από τις 15 προηγούμενες εμφάνισαν over, με πιο πρόσφατη αυτή τον Αύγουστο, όταν η Νιούκαστλ επικράτησε 4-1. Το under προτιμούν στα μεταξύ τους Ρόδεραμ και Μπράιτον, με 10 στα 12 τελευταία τους, όπως και η Χάντερσφιλντ με την Αστον βίλα (πέντε διαδοχικά). 

Το κουπόνι είναι ενιαίο μέχρι τη Δευτέρα, ούτως ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε περισσότερους αγώνες, δεδομένης και της διήμερης απεργίας των πρακτόρων (Πέμπτη, Παρασκευή). Για αυτό και στη σημερινή έκδοση έχουμε συμπεριλάβει και τις αναλύσεις των αγώνων της Παρασκευής, ημέρα που εμείς θα τα ξαναπούμε κανονικά, με προημιτελικά Κυπέλλου Αγγλίας και ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

* Ο Βασίλης Μπανιάς απουσιάζει λόγω ασθένειας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις