KING BET Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017

Τέσσερις αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στα προκριματικά του Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Υπολείπονται άλλες έξι, οπότε όλες οι ομάδες έχουν ακόμα τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Η Εθνική μας είναι αήττητη μέχρι στιγμής, έχοντας νικήσει Γιβραλτάρ, Κύπρο και Εσθονία, και έχοντας έρθει ισόπαλη με τη Βοσνία. Αήττητο είναι και το Βέλγιο, έχοντας παίξει με τους ίδιους αντιπάλους και έχοντας κάνει το τέσσερα στα τέσσερα.

Το 8-1 επί της Εσθονίας στην τελευταία του υποχρέωση για τον όμιλο φέρνει το συγκρότημα του κυπελλούχου Αγγλίας με τη Γουίγκαν, Ρομπέρτο Μαρτίνες, να έχει την καλύτερη επίθεση στα προκριματικά, έχοντας ήδη φτιάξει ένα +20 στη διαφορά τερμάτων (21-1), που είναι και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.



Οι αήττητοι στα 14 τελευταία ματς προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου Βέλγοι θα παραταχθούν χωρίς τους Κομπανί και Αζάρ, ενώ οι 19χρονοι Ανδρούτσος, Μανθάτης μαζί με τον Ελληνα πλέον πολίτη, Ζέκα, ίσως πάρουν στις Βρυξέλλες τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής με την κυανόλευκη φανέλα.
Στους άλλους ομίλους, μεγάλο ματς από πλευράς ονομάτων δεν υπάρχει, έχουμε όμως το Ιρλανδία - Ουαλία, που θα διεξαχθεί στη σκιά του ξαφνικού θανάτου του αρχηγού της Ντέρι, Ράιαν Μακ Μπράιντ. Οι δύο ομάδες είναι αήττητες, με την Ουαλία να έχει τρεις σερί ισοπαλίες.

Στον όμιλο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής διεξάγεται η τρίτη από τις δέκα αγωνιστικές. Οι τρεις από τις έξι ομάδες θα πάνε στη Ρωσία και η τέταρτη θα δώσει μπαράζ με την πέμπτη από την Ασία για μία ακόμη θέση στα τελικά. Με τα τωρινά δεδομένα θα προκρίνονταν οι Κόστα Ρίκα, Μεξικό και Παναμάς, ενώ στα μπαράζ θα πήγαινε η Ονδούρα. Πού είναι οι ΗΠΑ; Στην τελευταία θέση, με ήττες από Μεξικό και Κόστα Ρίκα, και απόλυση του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν μια νέα εποχή με τον Μπρους Αρίνα, προπονητή της ομάδας από το 1998 μέχρι το 2006, με στόχο την όγδοη διαδοχική πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τελικός Τσάλεντζ Καπ στη Σκωτία, ανάμεσα στην Νταντί Γιουνάιτεντ και τη Σεντ Μίρεν στο «Φερ Παρκ» του Μάδεργουελ. Τρεις σερί ήττες για τη Γιουνάιτεντ, η μία από τη Σεντ Μίρεν πριν από δέκα μέρες με 3-2 για το πρωτάθλημα. Στη β’ προκριματική φάση του Euro U19, την Elite Round, η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο τη Φινλανδία και την Τρίτη τη γηπεδούχο του γκρουπ, Ολλανδία. Ο πρώτος από κάθε γκρουπ, επτά στο σύνολο, θα πάει τον Ιούλιο στα τελικά της Γεωργίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις