Κing Bet Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017

Η Ριέκα ήταν αυτή που σταμάτησε το σερί πρωταθλημάτων της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία κατακτούσε τον τίτλο για 11 σερί χρόνια. Η Ντινάμο είναι και η μοναδική κροατική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, έχοντας 4 νίκες σε 6 αγώνες. Οι 3 από αυτές ήταν στα 3 παιχνίδια που την υποδέχτηκε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι έτσι και αλλιώς υπολογίσιμοι τα τελευταία χρόνια εντός έδρας στη διοργάνωση, έχοντας χάσει μόνο από συλλόγους της big 5 (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία), 9 ήττες σε 34 αγώνες.


Δεν είναι και τόσο θετική αντιθέτως η παράδοση που έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ με βελγικούς συλλόγους. Στις δέκα συναντήσεις της με ομάδες από τη συγκεκριμένη χώρα έχει 6 ισοπαλίες και 4 ήττες. Είναι ωστόσο η πρώτη της μονομαχία με την Κλαμπ Μπριζ (Σταντάρ Λιέγης, Γκενκ και τρεις φορές η Αντερλεχτ οι προηγούμενοι αντίπαλοί της), η οποία έχει κληρωθεί 4 φορές με τον Παναθηναϊκό -τον απέκλεισε σε όλες- και μία με τον ΠΑΟΚ (δύο ισοπαλίες στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ).

Από εκείνο το 1-0 επί της Μπαρτσελόνα το 2002 με το πέναλτι του Μπασινά έχει να κερδίσει Ισπανούς ο Παναθηναϊκός, έχοντας 10 ήττες και 3 ισοπαλίες έκτοτε απέναντί τους. Θετικό σημείο για τους «πράσινους» ότι η Μπιλμπάο δεν νίκησε στους πέντε τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Γιουρόπα Λιγκ, και δεν έπαιζε και με τίποτα μεγαθήρια: Σασσουόλο (3-0), Γκενκ (2-0), Ραπίντ Βιέννης (1-1), ΑΠΟΕΛ (2-0) και φέτος Ντινάμο Βουκουρεστίου (1-1).


Συλλόγους από 33 χώρες έχει συναντήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ, και η Σουηδία δεν είναι μία από αυτές. Η Εστερσουντ τερμάτισε 8η στην πρώτη της παρουσία στην ανώτατη κλίμακα, αλλά κατέκτησε και το Κύπελλο. Ετσι, είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή της, παίζει για πρώτη φορά και στην Ευρώπη. Αφού απέκλεισε τη Γαλατάσαραϊ στον δεύτερο προκριματικό (2-0 εντός, 1-1 εκτός), δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στη Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο (1-0 εντός, 2-1 εκτός). Στον γύρο αυτόν ωστόσο, των πλέι οφ, δίνει το πρώτο ματς «έξω». Και στην Τούμπα σκόραραν μόνο οι 3 από τις 12 τελευταίες ομάδες που αγωνίστηκαν εκεί για το Γιουρόπα Λιγκ.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις