Κing Bet Τρίτης 29 Αυγούστου 2017

 Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ. Οι δύο θα διεξαχθούν το προσεχές πενθήμερο Πέμπτη - Τρίτη. Η Ελλάδα είναι αήττητη στον όγδοο όμιλο με τρεις νίκες (τις τρεις πρώτες αγωνιστικές) και τρεις ισοπαλίες. Εχει 9 νίκες και 3 ισοπαλίες στις 12 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Απέναντι στην Εσθονία, την οποία φιλοξενεί την Πέμπτη στις 21:45, έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας σκοράρει και τις τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο.


Θα ακολουθήσει την Κυριακή η αναμέτρηση με το Βέλγιο, και πάλι στο «Καραϊσκάκης» (εισιτήρια και με 5 ευρώ), όταν η βαθμολογική μας διαφορά με την ομάδα που καθοδηγεί ο κυπελλούχος με τη Γουίγκαν το 2013, Μαρτίνες, θα παραμένει εκτός απροόπτου στους τέσσερις βαθμούς, αν απόψε προχωρήσουμε και οι δύο με «τρίποντο» (το Βέλγιο φιλοξενεί το Γιβραλτάρ).

Η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, Ολλανδία, κινδυνεύει να μείνει έξω και από το τουρνουά της Ρωσίας, όπως συνέβη πέρσι στο Euro, καθώς έχοντας χάσει από Γαλλία και Βουλγαρία βρίσκεται στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου, πίσω από Σουηδία και Γαλλία. Την τελευταία αντιμετωπίζει μεθαύριο στο Παρίσι και θα της απομένουν τα ματς με Βουλγαρία (εντός), Λευκορωσία (εκτός) και Σουηδία (εντός). Στις 12 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους με τους «τρικολόρ», οι «οράνιε» νίκησαν στις δύο.

Την ίδια ώρα η Σουηδία, η οποία έχει ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γαλλία (εκτός έδρας ήττα 2-1, εντός έδρας νίκη 2-1), θα προσπαθεί να κάνει στη Σόφια ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της κορυφής. Εχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Βουλγαρία, με επτά σερί νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ. Αν περάσει την Πέμπτη από το «Βασίλ Λέφσκι», θα έχει δύο «εύκολα» ματς με Λευκορωσία (εκτός) και Λουξεμβούργο (εντός), μέχρι αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με την Ολλανδία (10 Οκτωβρίου στο Αμστερνταμ).

Το «7 στα 7» αναμένεται να κάνει η Ελβετία στον δεύτερο όμιλο που έχει και αυτός δράση μεθαύριο. Αντίπαλός της είναι η Ανδόρρα, η οποία έρχεται από νίκη (!), 1-0 την Ουγγαρία. Στους 23 εκτός έδρας αγώνες της στα προκριματικά του Μουντιάλ η Ανδόρρα έχει πάρει μόνο έναν βαθμό (από την ΠΓΔΜ). Η Ουγγαρία φιλοξενεί την ουραγό του γκρουπ (5 σερί ήττες) Λετονία, την οποία κέρδισε στις 5 από τις 6 έως τώρα μονομαχίες τους. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, αήττητη στα 14 τελευταία εντός σε προκριματικά Μουντιάλ, καλωσορίζει στο Πόρτο τα Νησιά Φερόε, που έχουν σημειώσει μόνο δύο γκολ, έχουν όμως πέντε βαθμούς στον όμιλο. Χαρακτηριστικό σε αυτό το γκρουπ, το No Goal (15 σε 18 αγώνες).

Σε 4 χώρες, όπως και το 2015, διεξάγεται η φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ που ξεκινά και αυτό την Πέμπτη. Τότε ήταν σε Λετονία, Γερμανία, Κροατία, Γαλλία, τώρα είναι σε Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ, Τουρκία. Η Εθνική μας είναι στον όμιλο της Φινλανδίας, στο «Χάρτγουoλ Αρένα», εκεί που πριν από δέκα χρόνια έγινε και η Γιουροβίζιον (για συνωμοτικούς λόγους να αναφέρουμε ότι κέρδισε η Σερβία). Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις