King Bet Παρασκευής 4 Αυγούστου 2017

Μετά το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε ξανά τη Μονακό (2-1) και κατέκτησε και το Σούπερ Καπ. Εχασε δηλαδή μόνο το πρωτάθλημα, το οποίο φιλοδοξεί να επανακτήσει φέτος. Στο αυριανό πρώτο της παιχνίδι στη λίγκα υποδέχεται την Αμιάν, τη μοναδική από τις 20 ομάδες της κατηγορίας που δεν έχει ξαναπαίξει στο Σαμπιονά. Οι άλλες δύο που προβιβάστηκαν από τη Β’, ξέρουν την κατηγορία. Ειδικά το Στρασβούργο, που έχει 57 συμμετοχές στην ανώτατη κλίμακα (η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 44).
Επτά ομάδες ξεκινούν με νέο προπονητή στην Τσάμπιονσιπ, μεταξύ των οποίων και οι τρεις που υποβιβάστηκαν από την Πρέμιερ. Η Χαλ πήρε τον Σλούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρωσία), η Μίντλεσμπρο τον 38χρονο Μονκ (Σουόνσι, Λιντς) και η Σάντερλαντ τον Γκρέισον (μία τετραετία στην Πρέστον).



Η 7η πέρσι Λιντς καθοδηγείται από τον πρωταθλητή με τον ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστενσεν, και η 8η Νόριτς από τον 40χρονο Ντάνιελ Φάρκε, προπονητή της β’ ομάδας της Ντόρτμουντ. Στην Πρέστον πήγε ο 36χρονος Αλεξ Νιλ (από Νόριτς) και στη Γουλβς ο Νούνο Σάντο (από Πόρτο).

Το πρωτάθλημα στη Σκωτία ξεκινά με την κάτοχο Σέλτικ να υποδέχεται τη Χαρτς. Η γηπεδούχος κατέκτησε αήττητη πέρσι το πρωτάθλημα (34 νίκες, 4 ισοπαλίες), το ίδιο συνέβη και στις άλλες δύο διοργανώσεις εντός συνόρων, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο.

Πορτιμονένσε και Αβες είναι ξανά κοντά μας, στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Η πρώτη επιστρέφει μετά από έξι χρόνια απουσίας και η δεύτερη μετά από δέκα. Το πρόγραμμα ξεκινά με τη συνάντηση της Αβες με τη Σπόρτινγκ, με τη φιλοξενούμενη να μην έχει νικήσει στις πέντε από τις οκτώ τελευταίες πρεμιέρες της.

Τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ έχουμε σε πέντε χώρες. Στο Ντόρτμουντ διεξάγεται η αναμέτρηση της κυπελλούχου Ντόρτμουντ με την Μπάγερν, εντός έδρας παίζει και η πρωταθλήτρια Φέγενορντ με την κυπελλούχο Φίτεσε. Στο ουδέτερο Αβέιρο το ματς ανάμεσα στην νταμπλούχο Μπενφίκα και τη φιναλίστ του Κυπέλλου, Γκιμαράες, στη Σαμψούντα η πρωταθλήτρια Τουρκίας Μπεσίκτας με την κυπελλούχο Κόνιασπορ. Και βέβαια το Κομιούνιτι Σιλντ της Αγγλίας, ανάμεσα στην κυπελλούχο Αρσεναλ και την πρωταθλήτρια Τσέλσι, την οποία η Αρσεναλ νίκησε στον τελικό Κυπέλλου, γίνεται κλασικά στο «Γουέμπλεϊ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις