King Bet Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017

Διπλή αγωνιστική στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το τρέχον τετραήμερο, με τις ομάδες που αγωνίζονται απόψε να ξαναπαίζουν τη Δευτέρα. Η παραγωγικότερη επίθεση ανάμεσα στις 54 ομάδες, μέχρι χθες τουλάχιστον που το Βέλγιο (24 γκολ) έπαιζε με το Γιβραλτάρ, αυτή της Γερμανίας (27 γκολ), αγωνίζεται στην Πράγα με την Τσεχία, τη μοναδική ομάδα που πήρε διπλό από τη Γερμανία την τελευταία δεκαετία σε προκριματική φάση Euro ή Mουντιάλ.
Ισπανία και Ιταλία είχαν την ατυχία να πέσουν στον ίδιο όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι κάποια θα δώσει πλέι οφ προκειμένου να δώσει το παρών στα τελικά της Ρωσίας σε εννιάμισι μήνες. Η μοναδική τους απώλεια βαθμών στις έξι πρώτες αγωνιστικές του έβδομου γκρουπ είναι η μεταξύ τους ισοπαλία στο Τορίνο με γκολ του Βιτόλο στο 55’ και του Ντε Ρόσι με πέναλτι στο 82’. Ηταν το δέκατο under στις δώδεκα τελευταίες συναντήσεις τους.



Ο αγώνας διεξάγεται το Σάββατο στο «Μπερναμπέου» και όποιος νικήσει παίρνει προβάδισμα απευθείας πρόκρισης, δεδομένου ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι σχετικά εύκολο: Λίχτενσταϊν έξω / Αλβανία μέσα / Ισραήλ έξω η Ισπανία, Ισραήλ μέσα / ΠΓΔΜ μέσα / Αλβανία έξω η Ιταλία. Προς το παρόν, την κορυφή κατέχει η Ισπανία λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+4 από την Ιταλία).

Ουκρανία και Τουρκία κυνηγούν τις Κροατία και Ισλανδία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην πρώτη δυάδα του ένατου ομίλου. Η Τουρκία έφυγε νικήτρια και στις δύο προηγούμενες παρουσίες της στο Κίεβο, αύριο όμως ο αγώνας γίνεται στο Κάρκοβο.

Τη νίκη που θα τη φέρει κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης θα επιδιώξει την Κυριακή η Ελλάδα απέναντι στο Βέλγιο, το οποίο με τη σειρά του θα ψάξει το «τρίποντο» που θα το φέρει αγκαλιά με το εισιτήριο στα τελικά της Ρωσίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, και με δεδομένο ότι οι δυο τους θα έχουν νικήσει Εσθονία και Γιβραλτάρ χθες Πέμπτη, τότε για να προσπεράσουμε τους Βέλγους θα πρέπει αυτοί να στραβοπατήσουν στα δύο εναπομείναντα ματς τον Οκτώβριο, με Βοσνία εκτός και Κύπρο εντός (εμείς παίζουμε με Κύπρο έξω και Γιβραλτάρ μέσα). Στο μεταξύ, σε περίπτωση ισοπαλίας, πιθανόν να μας έχει περάσει και η Βοσνία (δεν υπολογίζουμε τα χθεσινά ματς).

Τον πιο δύσκολο θεωρητικά αντίπαλο του γκρουπ αντιμετωπίζει αύριο (16:30) η Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται σε 4 χώρες – ο δικός μας όμιλος γίνεται στο Ελσίνκι. Είναι η τέως πρωταθλήτρια και τρίτη στο προηγούμενο τουρνουά Γαλλία, των ΝBAers Φουρνιέ, Ντιαό, Λοβέρν και του Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Την Κυριακή την ίδια ώρα αντιμετωπίζουμε τη δεύτερη «δυνατότερη» αντίπαλο, τη Σλοβενία, ενώ τη Δευτέρα ο όμιλός μας έχει ρεπό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις