KING BET Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017

Η πρώτη συνάντηση στην ιστορία του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα λαμβάνει χώρα αύριο στο «Καμπ Νόου» για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος έχει 6 στα 6 εντός με ελληνικές ομάδες. Οι 4 από τις 6 επιτυχίες της ήταν με τέσσερα γκολ διαφορά και πάνω. Τελευταία εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση ήταν πριν από 22 αγώνες, 0-3 από την Μπάγερν (20 νίκες και 2 ισοπαλίες έκτοτε). Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχει κερδίσει ακόμα στην Ισπανία. Σε 14 παρουσίες του εκεί πήρε δύο ισοπαλίες.
Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ μονομαχούν επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οπως ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, έτσι και η Σπόρτινγκ στο Τορίνο ψάχνει για την πρώτη της νίκη στο αντίπαλο έδαφος. Σε 13 έως τώρα παρουσίες της στην Ιταλία έχει 10 ήττες.



Στις 10 από τις 13 επισκέψεις της εκεί εμφανίστηκε under, αλλά και «2-3 γκολ» (σε διαφορετικά παιχνίδια).

Στους έξι από τους οκτώ ομίλους, η πρωτοπόρος έχει 6 βαθμούς και η ουραγός μηδέν. Με Ρεάλ, Τότεναμ και Ντόρτμουντ στο γκρουπ, ο ΑΠΟΕΛ είναι τελευταίος στον όγδοο όμιλο. Απόψε υποδέχεται την πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα Ντόρτμουντ, η οποία έχει 4 σερί ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ (Μονακό, Τότεναμ, Ρεάλ). Ούτε εδώ υπάρχει μεταξύ τους παράδοση, είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Μπορούσια αντιμετωπίζει κυπριακή ομάδα. Δεκατέσσερις ήττες σε δεκαέξι αγώνες έχει ο πρωταθλητής Κύπρου απέναντι σε Γερμανούς.

Το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ στο 32’ με απευθείας φάουλ καθόρισε την τελευταία συνάντηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν πριν από 11 χρόνια. Στην προηγούμενη, πρώτη μονομαχία τους στην Ελλάδα, η Ενωση είχε παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στους Ντοναντόνι, Μπαρέζι, Κοστακούρτα και τα άλλα παιδιά.
Στην Ιταλία έχει 7 ήττες σε 8 ματς. Στο «Ερνστ Χάπελ» (και όχι στη φυσική έδρα της) φιλοξενεί τη Ριέκα η Αούστρια Βιέννης, η οποία δεν νίκησε σε καμία από τις τρεις προηγούμενες εντός έδρας μονομαχίες της με Κροάτες.
Μετά από 39 χρόνια συναντιούνται στο Βελιγράδι Ερυθρός Αστέρας και Αρσεναλ (1-0 τότε), μετά από τρία οι Εβερτον και Λιλ, οι οποίες ήταν στον ίδιο όμιλο και το 2014. Οι Γάλλοι παραχώρησαν 0-0 και έχασαν 3-0 στο Λίβερπουλ.

Επαναληπτικοί ημιτελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. Με το εντός έδρας 4-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην ιρανική Περσέπολις, η σαουδαραβική Αλ Χιλάλ βρίσκεται κοντά στην έκτη παρουσία της στον τελικό (νίκησε στους δύο από τους πέντε). Εκεί θα προσπαθήσει να βρεθεί μετά από 10 χρόνια και η ιαπωνική Ουράβα, η οποία απέσπασε 1-1 στην Κίνα από τη Σανγκάη ΣΙΠΓ (δεν έχει πάει ποτέ σε τελικό) των Χουλκ και Οσκαρ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις