KING BET Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει κερδίσει στους 15 αγώνες του στην Ισπανία, εντός έδρας όμως με τους Ιβηρες έχασε μόνο στις 2 από τις 14 φορές που τους αντιμετώπισε. Ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι η μία -και η καλύτερη- από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν βαθμό μετά από τρία ματς στους ομίλους. Μόνο δύο ήττες σε 13 εντός έχει και η Σπόρτινγκ απέναντι σε συλλόγους από την Ιταλία (7 ισοπαλίες).
Η Μπενφίκα είναι η μία από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες χωρίς βαθμό. Αγωνίζεται απόψε στο Μάντσεστερ, εκεί όπου όλες (4) οι συναντήσεις της με τη Γιουνάιτεντ συνοδεύτηκαν από over. Μόνο στη μία, στην τελευταία, πριν από έξι χρόνια, απέφυγε την ήττα (2-2). Στους δύο εκτός έδρας αγώνες της για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο ‘17, έχασε 4-0 (Ντόρτμουντ) και 5-0 (Βασιλεία).



Μέσα σε μισή ώρα γύρισε το εις βάρος της 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Ρόμα και έφυγε τελικά με το 3-3 από το Λονδίνο. Απόψε είναι αυτή γηπεδούχος, και ελπίζει να βρει επιτέλους δίχτυα σε εντός έδρας αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απέτυχε να το κάνει κατά σειρά με ΜΠΑΤΕ (0-0), Ρεάλ (0-2), Πόρτο (0-3) και Ατλέτικο (0-0). Στα 19 τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση έχει μόνο δύο νίκες. Πέντε σερί over και 13 στα 17 πιο πρόσφατα για την Τσέλσι στον θεσμό.

Στο μηδέν κράτησε τη Μίλαν η ΑΕΚ στις δύο έως τώρα φορές που φιλοξένησε την ιταλική ομάδα: 0-0 το ’94, 1-0 το ’06. Με τις ισοπαλίες 2-2 απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μερικές δεκαετίες πίσω, η Μίλαν δεν έχει νικήσει σε καμία από τις τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με Ελληνες. Εχει… υπερνικήσει όμως στο γήπεδο που αγωνίζεται μεθαύριο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 23 χρόνια (4-0 την Μπαρτσελόνα) και πριν από 10 (2-1 τη Λίβερπουλ).

Στο Σουνταμερικάνα, και στο ζευγάρι συλλόγων που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε προσέλευση θεατών, 194.603 το 1963 (0-0), η Φλαμένγκο νίκησε πριν από έξι μέρες στην (ενίοτε) κοινή τους έδρα, το «Μαρακανά», 1-0 τη Φλουμινένσε. Αύριο την υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο για τον επαναληπτικό, 17 μέρες μετά και από το μεταξύ τους 1-1 για το πρωτάθλημα.

Στο Λιμπερταδόρες, η Γκρέμιο έβαλε τις βάσεις για την πέμπτη παρουσία της στον τελικό, καθώς νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλαμπ στον Ισημερινό. Αν τελειώσει τη δουλειά στο Πόρτο Αλέγκρε, τη δέκατη πολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας, θα αντιμετωπίσει στον τελικό για τρίτη φορά Αργεντινούς, μιας και στον άλλον ημιτελικό η Λανούς μονομαχεί με τη Ρίβερ (1-0 στο πρώτο ματς η Ρίβερ). Τα δύο τρόπαια της Γκρέμιο στον θεσμό ήταν με Ουρουγουανούς και Κολομβιανούς, οι δύο χαμένοι τελικοί ήταν με Αργεντινούς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις