King Bet Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2017

Η προτελευταία αγωνιστική των ευρωπαϊκών προκριματικών του Μουντιάλ ξεκινάει την Πέμπτη με 9 αγώνες σε τρεις ομίλους. Στο τρίτο γκρουπ, η Γερμανία με έναν βαθμό στο Μπέλφαστ εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα τελικά. Αν δεν τον πάρει, την Κυριακή θα χρειάζεται έναν βαθμό στο εντός με το Αζερμπαϊτζάν, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Οσλο, υπερτερεί κατά 19 γκολ. Η Βόρεια Ιρλανδία έχει εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση, ενώ στη βαθμολογία των «δεύτερων» βρίσκεται στη δεύτερη θέση (περνούν στα πλέι οφ οι 8 καλύτεροι δεύτεροι).
Τρεις ομάδες ερίζουν για τις δύο θέσεις στον πέμπτο όμιλο. Δύο από τα έξι ματς που απομένουν είναι μεταξύ των τριών αυτών ομάδων. Αρχικά, το δεύτερο Μαυροβούνιο υποδέχεται την τρίτη Δανία.



Εχουν τους ίδιους βαθμούς, ενώ έχουν πετύχει και δεχθεί ακριβώς τα ίδια γκολ: 18-7. Στον πρώτο γύρο το Μαυροβούνιο νίκησε 1-0 στην Κοπεγχάγη και έτσι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται ψηλότερα. Η πρωτοπόρος Πολωνία, η οποία αγωνίζεται την Πέμπτη στο Γιερεβάν με την ερχόμενη από τρεις ήττες Αρμενία, θα υποδεχθεί την Κυριακή το Μαυροβούνιο, με το οποίο υστερεί τεσσάρων γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Με νίκη η Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» επί της Σλοβενίας εξασφαλίζει την πρόκριση. Ομως η αντίπαλός της μάχεται για τη δεύτερη θέση έχοντας ανταγωνιστές τη Σκωτία, την οποία υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική, και τη Σλοβακία, η οποία παίζει πρώτα εκτός με τη Σκωτία και την Κυριακή εντός με τη Μάλτα. Η Αγγλία έχει να χάσει εντός έδρας σε προκριματικά Μουντιάλ εδώ και 17 χρόνια, έχοντας 20 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Δύο αγωνιστικές απομένουν και στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής. Η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί και το μοναδικό βαθμολογικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια της με Βολιβία και Χιλή είναι από πλευράς Χιλής. Επτά ομάδες διεκδικούν τις τρεις εναπομείνασες θέσεις που δίνουν απευθείας εισιτήριο για τη Ρωσία και την πέμπτη που οδηγεί στα πλέι οφ με τη Νέα Ζηλανδία. Η Ουρουγουάη είναι σχεδόν σίγουρη, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, οι από κάτω της παίζουν μεταξύ τους, ενώ η ίδια αντιμετωπίζει τις δύο «αδιάφορες» Βενεζουέλα και Βολιβία.

Σήμερα ξεκινά ο προκριματικός γύρος του Euro U19 2018, στον οποίο μετέχουν 52 ομάδες (13 όμιλοι). Ο κάθε όμιλος ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα επτά ημερών και διεξάγεται σε μία από τις τέσσερις χώρες του γκρουπ. Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι έξι όμιλοι. Ο δικός μας, ο 10ος, με Γιβραλτάρ, Ρουμανία και Ρωσία, θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα σε ελληνικό έδαφος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις