KING BET Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017

Από το 1993, τότε που τερμάτισε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ, έχει να κερδίσει εκτός έδρας την Αρσεναλ η Νόριτς. Τότε που έχανε 2-0 στο ημίχρονο από τον Ντέιβιντ Σίμαν, τον Λι Ντίξον, τον Τόνι Ανταμς και τα άλλα παιδιά, και το γύρισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο (2-4). Τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες ο απολογισμός της έκτοτε. Αύριο θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στο «Εμιρεϊτς», στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Λιγκ Καπ.
Από τις 8 αναμετρήσεις της συγκεκριμένης φάσης, οι τρεις είναι ανάμεσα σε ομάδες της Πρέμιερ. Η Γιουνάιτεντ έχει περάσει ήδη νικηφόρα από το Σουόνσι, 4-0 τον Αύγουστο, την ίδια περίοδο που η Τσέλσι νίκησε 2-0 εντός έδρας την Εβερτον (η οποία είχε… ακόμα τον Κούμαν στον πάγκο). Πριν από 31 μέρες συναντήθηκαν και η Τότεναμ με τη Γουέστ Χαμ, στο «Λόντον Στάντιουμ», και η Τότεναμ έφυγε με το «τρίποντο» (3-2).



Τέσσερις είναι οι αγώνες του γερμανικού Κυπέλλου (φάση των «32») που εμπλέκονται μόνο ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Μία από αυτές διεξάγεται στην ανατολική Γερμανία ανάμεσα στη δεύτερη του περσινού πρωταθλήματος, Λειψία, και την πρωταθλήτρια Μπάγερν. Πριν από πεντέμισι μήνες, για την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν, η Λειψία προηγήθηκε 1-0 στο δεύτερο λεπτό, 3-1 στο 46’ και 4-2 στο 65’. Ωστόσο η Μπάγερν, με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι (ριμπάουντ από το οριζόντιο δοκάρι), το άπιαστο φάουλ του Αλάμπα στο 91’ και την επέλαση του Ρόμπεν από τα δεξιά στο 95’ (πέντε λεπτά είχε δείξει ο διαιτητής), έφυγε με το 5-4.

Στο «Αλκαζάρ» αγωνίζεται την Πέμπτη (19:30) η ΑΕΚ για τη δεύτερη και προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου. Αντίπαλός της ο ιστορικός Απόλλων Λάρισας, ιδρυθείς το 1930 και παρών φέτος για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Β’ (η προηγούμενη ήταν το 1964). Λίγο νωρίτερα (17:15) διεξάγεται η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ», ενώ μία μέρα πριν, στην Καλαμαριά, ο Απόλλων Πόντου φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (19:30).

Αήττητη εδώ και 10 εντός έδρας παιχνίδια είναι η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία υποδέχεται την ερχόμενη από πέντε νίκες Λανούς στην πρώτη τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες. Το άλλο ματς της διοργάνωσης λαμβάνει χώρα στην πολυπληθέστερη πόλη του Ισημερινού, όχι στο υψόμετρο αλλά δίπλα στη θάλασσα, στο Γκουαγιακίλ. Εκεί εδρεύει η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στo Eκουαδόρ και η μοναδική που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλαμπ. Αντιμετωπίζει τη βραζιλιάνικη Γκρέμιο, δύο φορές κάτοχο του τροπαίου και άλλες τόσες φιναλίστ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις