KING BET Παρασκευής 20 Απριλίου 2018

Η Σέλτικ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας νικώντας 4-0 τη Ρέιντζερς. Επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα για την πρώτη από τις πέντε αγωνιστικές του τέταρτου γύρου (πλέι οφ). Αν νικήσει τη Χιμπέρνιαν στην πρωτεύουσα κατακτά μαθηματικά τον τίτλο, απέναντι στην ομάδα που προπονεί ο πρώην παίκτης της (214 συμμετοχές) και πρώην προπονητής της (2010-2014), Νιλ Λένον. Η τρεμπλούχος Σέλτικ, η οποία έχει απέχει τρεις αγώνες από το να επαναλάβει την επιτυχία της -έχει κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ και θα παίξει στον τελικό Κυπέλλου με τη Μάδεργουελ- έχασε μόνο μία φορά στις 10 τελευταίες παρουσίες της στο «Ιστερ Ρόουντ».
Δέκα νίκες στα 11 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της έχει η απερχόμενη πρωταθλήτρια Φέγενορντ. Μία από αυτές ήταν το 2-1 με την Αλκμααρ, ομάδα που αντιμετωπίζει στον εντός έδρας τελικό Κυπέλλου την Κυριακή. Οι 9 τελευταίες συγκρούσεις τους συνοδεύτηκαν από over.



Οι 14 τελευταίοι τελικοί Κυπέλλου Ολλανδίας είχαν τουλάχιστον δύο γκολ ο καθένας.

Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα μονομαχούν το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στη Μαδρίτη. Στην προ τριών εβδομάδων συνάντησή τους στη Σεβίλλη η Μπαρτσελόνα απέφυγε την ήττα στο τελευταίο τρίλεπτο, με τους Σουάρες και Μέσι να ισοφαρίζουν τα γκολ των Βάσκες και Μουριέλ από το 36’ και το 60’ αντίστοιχα. Ο Βάσκες, όπως και μερικοί άλλοι βασικοί, δεν έπαιξαν στο εκτός έδρας 0-0 της Τρίτης με τη Λα Κορούνια (ο Μουριέλ πέρασε αλλαγή), ούτως ώστε να είναι φρέσκοι για τον τελικό.

Εναν βαθμό χρειάζεται στον εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Οι Βοιωτοί έχασαν στους πέντε τελευταίους αγώνες τους από την Ενωση, σε όλους χωρίς να σκοράρουν. Επτά ματς χωρίς «άσο» συμπλήρωσαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στους μεταξύ τους αγώνες και στις δύο έδρες. Στα τρία ματς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν.

Στο «Γουέμπλεϊ», στην… έδρα δηλαδή της Τότεναμ, διεξάγονται οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί που η Γιουνάιτεντ έχασε 2-0 πριν από δυόμισι μήνες από τους Λονδρέζους. Την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο συναντιούνται οι Τσέλσι και Σαουθάμπτον, οκτώ μέρες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία για το πρωτάθλημα, όταν η Τσέλσι γύρισε το εις βάρος της 2-0 σε 2-3 στο τελευταίο εικοσάλεπτο (Ζιρού 2, Αζάρ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις