KING BET Τρίτης 24 Απριλίου 2018

Από την πρώτη τους συνάντηση, τον Μάιο του 1984 στον τελικό του Πρωταθλητριών, όπου η Λίβερπουλ κέρδισε στα πέναλτι, μέχρι την τελευταία πριν από 16 χρόνια για τη φάση των ομίλων, οι αναμετρήσεις τους συνοδεύονται από under. Οι «κόκκινοι», οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί γκολ στις 5 τελευταίες εντός έδρας υποχρεώσεις τους, υποδέχονται τη Ρόμα, που στα 29 τελευταία παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε δύο διαδοχικές νίκες. Τώρα έχει κάνει ήδη μία, το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα.
Ο αυριανός ημιτελικός της διοργάνωσης παρουσιάζει… βαθύτερη γνωριμία ανάμεσα στους συλλόγους. Μπάγερν και Ρεάλ έχουν συναντηθεί 24 φορές, με την κάθε ομάδα να έχει 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στους 12 εντός έδρας αγώνες της με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Πιο πρόσφατες συναντήσεις τους ήταν πέρσι στα προημιτελικά, όταν η Ρεάλ νίκησε 2-1 στο Μόναχο, έχασε με το ίδιο σκορ στη Μαδρίτη, και πήρε τελικά την πρόκριση στην παράταση (4-2).



Ηταν ο τέταρτος διαδοχικός αποκλεισμός της Μπάγερν στη διοργάνωση από Ισπανούς.

Η Αρσεναλ νίκησε 4-1 τη Γουέστ Χαμ στο πρώτο ματς μετά την ανακοίνωση του Αρσέν Βενγκέρ ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Ηταν η έκτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της έχοντας σημειώσει είτε τρία είτε τέσσερα γκολ. Μία ισοπαλία είναι το καλύτερο που πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης στις 4 τελευταίες εκτός έδρας υποχρεώσεις της, ενώ δέχτηκε γκολ στις 8 πιο πρόσφατες εκτός.

Η Σάλτσμπουργκ νίκησε 1-0 τη Μαρσέιγ στη φάση των ομίλων του περσινού Γιουρόπα Λιγκ, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. Στη δεύτερη έφυγε με το 0-0 από τη Μασσαλία. Η Μαρσέιγ κατεβαίνει με ανεβασμένο ηθικό στον ημιτελικό, ερχόμενη από τρεις νίκες: 5-2 τη Λειψία, 3-2 την Τρουά και 5-1 τη Λιλ.

Οι δύο αγώνες που υπολείπονται για να απομένουν καθαρές δύο αγωνιστικές διεξάγονται στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, εκεί όπου η Γουλβς έχει ήδη ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια. Δεύτερη είναι η Κάρντιφ και φιλοξενείται απόψε από την 7η Ντέρμπι, η οποία με τρεις σερί ήττες βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τα πλέι οφ! Οι 10 τελευταίες συναντήσεις τους στο Ντέρμπι είχαν από δύο γκολ και πάνω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις