KING ΒΕΤ Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου

ΟΤΑΝ είχε καταρτιστεί το πρόγραμμα του 6ου ομίλου στα προκριματικά του EURO 2012, ο Φερνάντο Σάντος είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ματς της 2ας Σεπτεμβρίου στο Τελ Αβίβ. Είχε πει τότε ότι τον απασχολεί η ετοιμότητα των διεθνών τέτοια εποχή, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Ο Πορτογάλος έπεσε διάνα και στους δύο προβληματισμούς του. Πολλοί εκ των διεθνών μας δεν έχουν επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους, ωστόσο το χειρότερο είναι ότι το σημερινό ματς θα γίνει το μεσημέρι, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες: με τη θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς και υγρασία 90%.

Τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι -σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς που έχουν συνηθίσει- οι Ελληνες παίκτες θα πρέπει να κάνουν σωστή κατανομή δυνάμεων και να παίρνουν ανάσες κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε να βγάλουν όλο το 90λεπτο. Από την άλλη, έχουμε κι εμείς να αντιπαρατάξουμε κάποια συν. Πρώτον, είμαστε πρώτοι στον όμιλο, άρα την πίεση και το άγχος το έχουν οι γηπεδούχοι. Δεύτερον, στην προϊστορία μας με το Ισραήλ δεν έχουμε ηττηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα. Τρίτον, ο Σάντος μετράει ήδη 12 ματς χωρίς ήττα στον πάγκο της Εθνικής μας, έχει δημιουργήσει δηλαδή μια ομάδα που δεν ξέρει να χάνει.

ΦΟΥΛ πρόγραμμα λοιπόν σήμερα για την προκριματική φάση του EURO 2012 και στους 9 ομίλους. Στα περισσότερα από τα ζευγάρια υπάρχει σαφής διαφορά δυναμικότητας (φαίνεται και από τις αποδόσεις), ωστόσο βρίσκουμε και αμφίρροπους αγώνες που προσφέρονται για καλό ποντάρισμα. Εκτός όμως από τις αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων, στο κουπόνι έχουμε και πολλά φιλικά παιχνίδια, αγώνες για το Under-21, πλήρη δράση σε μικρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Α’, Β’ Αγγλίας, Κόνφερενς, Β’ Ιταλίας, Β’ Ισπανίας, Ιρλανδία, Β’ Σουηδίας, Νορβηγίας), ένα εξ αναβολής ματς από την Πορτογαλία, καθώς και 34 παιχνίδια από Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό και Αμερική.

ΟΣΟ για την προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας, η αυριανή αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ αναμένεται να μας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Λεπτομέρειες για όλες τις ομάδες του τουρνουά, αναλύσεις και προτάσεις για τους αγώνες και ειδικά στοιχήματα θα βρείτε σε 5 σελίδες (68-72), από τους Γιάννη Ψαράκη και Τόλη Κοτζιά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις