KING ΒΕΤ Τρίτης 11 Οκτωβρίου

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ Σεπτέμβρη του 2010, όταν η Εθνική μας έμενε στο 1-1 με αντίπαλο τη Γεωργία στο Φάληρο, κάποιοι βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Βγήκαν από το… καβούκι τους και έλεγαν ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον, ότι έπιασε το… ταβάνι της με τον Ρεχάγκελ, ότι η πρωτιά στον 6ο όμιλο είναι κροατική υπόθεση και κάτι τέτοια φαιδρά. Δεκατρείς μήνες μετά, ξαναμπήκαν στο καβούκι τους και περιμένουν μια γκέλα απόψε για να ξαναμιλήσουν. Αμ, δε. Δεν πρόκειται να τους γίνει το χατίρι. Γιατί αυτή η Εθνική αξίζει να πάει στα τελικά του EURO, αξίζει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας, άλλωστε σε τούτη τη δύσκολη εποχή δεν έχουμε και πολλούς λόγους να χαμογελάμε. Και την Παρασκευή, όχι απλά χαμογελάσαμε, αλλά πετάξαμε από τη χαρά μας στη νίκη επί της Κροατίας.


ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ζητάει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Τιφλίδα, πιθανόν να το γνωρίζετε. Ακόμα και ο ένας πόντος δίνει πρόκριση, αλλά –όπως είπε και ο Κώστας Κατσουράνης χτες το πρωί στο αεροδρόμιο- «όποιος πάει για το Χ, συνήθως χάνει». Γι’ αυτό, λοιπόν, προσοχή… Το γράφει άλλωστε στο σημερινό φύλλο ο Μπιλάρας (σελ. 8): «Καλύτερα να μην είχαμε την… καβάτζα της ισοπαλίας». Ο Φώντας Τσούνης (σελ. 11) ξεκαθαρίζει ότι θα πρόκειται για «Εγκλημα και… Τιμουρία» αν χάσουμε από την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ ο Κώστας Νικολακόπουλος (σελ. 13) φοβάται μόνο το «Κακό άστρο του Σάντος».

Ο ΑΓΩΝΑΣ της Εθνικής μας είναι ένας από τους 22 που διεξάγονται σήμερα, στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Κι αν στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι απλά (με νίκη ή ισοπαλία περνάμε, με ήττα θέλουμε να μην νικήσει η Κροατία), πού να δείτε τι γίνεται σε κάποιους άλλους ομίλους, όπου η πρόκριση είναι στον… αέρα. Πριν αποφασίσετε λοιπόν να ποντάρετε, διαβάστε προσεκτικά τις βαθμολογίες και το πρόγραμμα (σελ. 16-17), ενώ δώστε προσοχή στη μάχη της δεύτερης θέσης που θα κριθεί στο νήμα. Ειδικά στο Δανία – Πορτογαλία (8ος όμιλος) αναμένεται… σφαγή, αν την ίδια ώρα η Σουηδία κερδίζει την Ολλανδία (5ος όμιλος). Από τα υπόλοιπα του κουπονιού, ξεχωρίζουν τα τέσσερα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, μαζί με τις πλήρεις αγωνιστικές σε Κόνφερενς και Α’ Βραζιλίας.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας. Ραντεβού την Παρασκευή με φουλ πρόγραμμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις