KING BET Τρίτης 2 Ιουλίου 2013



ΤΟ ΕΛΕΓΕ πολύ εύστοχα ο Αντώνης Καρπετόπουλος σε ραδιοφωνική ανταπόκριση από την Τραπεζούντα την Παρασκευή: «Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Πόσο ψηλά; Μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο». Τι ήθελε να πει ο… ποιητής Κάρπετ; Οτι, παρακολουθώντας από κοντά το 24ωρο των Ελλήνων διεθνών εδώ και δύο εβδομάδες, έχει διακρίνει τη δίψα (για να μην πούμε τη… λύσσα) τους για διάκριση. Θα το είδατε κι εσείς πώς πανηγύρισαν μετά την κλήρωση που τους έφερε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, αμέσως μετά το 1-1 με την Παραγουάη. Η Εθνική Νέων λοιπόν επιστρέφει στο Γκαζιαντέπ (εκεί έδωσε τα δύο πρώτα ματς) για να αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα το Ουζμπεκιστάν, έχοντας εκπληρώσει στο έπακρον το στόχο της. Θα θυμάστε τι έλεγε ο Κώστας Τσάνας φεύγοντας για Τουρκία, σε συνέντευξή του στην KING BET: «Να περάσουμε τον όμιλο και… βλέπουμε». Και τον όμιλο περάσαμε, και… είδαμε. Είδαμε παίκτες να καταθέτουν την ψυχή τους και στα τρία ματς, να γυρνάνε όλοι μαζί στην άμυνα και να βγαίνουν όλοι μαζί στην επίθεση και, κυρίως, να δείχνουν στο χορτάρι όλα όσα έμαθαν φέτος παίζοντας βασικοί στις ομάδες τους. Οπως ακριβώς το γράφει ο Billaras (σελ. 8): «Η κρίση μάς έκανε καλό ποδοσφαιρικά».


Η ΦΑΣΗ των «16» του Μουντιάλ Νέων δεν συμπεριλαμβάνει ουσιαστικά καμιά μεγάλη έκπληξη. Πέρασαν οι ομάδες που το δικαιούνταν, που ήταν πιο σοβαρές από τις υπόλοιπες και που, στο κάτω κάτω, φάνηκαν να έχουν υψηλότερες φιλοδοξίες. Και τώρα, στα νοκ άουτ, όλα είναι ανοιχτά. Οσο για σημεία; Υπάρχουν, αλλά θέλουν ψάξιμο… Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τι αξίζει να παιχτεί (σελ. 12-17).
ΤΙ ΑΛΛΟ έχουμε μπροστά μας; Την έναρξη των δύο ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Κι αν στο Τσάμπιονς Λιγκ το δείγμα είναι μικρό (δύο αγώνες), στο Γιουρόπα Λιγκ βρίσκουμε κάθε πιθανή (και… απίθανη) ομάδα από όλη την Ευρώπη. Κάποιες είναι παντελώς άγνωστες. Αναθέσαμε λοιπόν στον Σταύρο Κολίλα (σελ. 11) να τις «αποκρυπτογραφήσει» και να βρει τα μυστικά τους. Διαβάστε το θέμα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
ΝΑ ΜΗΝ ξεχάσουμε τους δύο ημιτελικούς στο Λιμπερταδόρες, που επιστρέφει μετά από έναν μήνα, τη Βραζιλία (Κύπελλο και πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας), την πλήρη αγωνιστική στην Αμερική, τα τρία ματς από το Κύπελλο Νορβηγίας και το ένα από τη Β’ Σουηδίας που συνθέτουν το κουπόνι του τριημέρου. Εχετε λοιπόν πολλά να διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν, με αναλύσεις, προτάσεις, στατιστικά και πίνακες. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα λέμε πάλι την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις