KING BET Παρασκευής 26 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μακρινός στη μνήμη μας ο τελικός του Λονδίνου, εκείνο το κρύο -στη Γερμανία- βράδυ της 25 Μαΐου, όταν η Μπάγερν νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί φίλαθλοι το γλέντησαν με την ψυχή τους στους δρόμους του Μονάχου, έχοντας καταναλώσει -από πριν- αμέτρητα ποτήρια μπύρας. Ομως ικανοποιημένοι ήταν και οι οπαδοί της Ντόρτμουντ. Οι οποίοι μαζεύτηκαν την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο δικό τους «Σίγκναλ Ιντουνα Παρκ», όπου διεξάγεται και το σαββατιάτικο Σούπερ Καπ, και υποδέχτηκαν τους παίκτες της ομάδας τους, οι οποίοι εκτός από στεναχωρημένοι, ήταν και συγκινημένοι από όλο αυτό: την πορεία τους, τους οπαδούς τους, το χειροκρότημα. Και με το μικρόφωνο στα χέρια μέσα από τον αγωνιστικό χώρο υποσχέθηκαν στους οπαδούς τους «θα ξαναγυρίσουμε».



Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ τούς δίνεται μόλις δύο μήνες και δύο μέρες μετά, και, εκ των πραγμάτων μιας και είναι το αμέσως επόμενο επίσημο ματς μετά τον τελικό, η επιθυμία τους για ρεβάνς «ζει» ακόμα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το ότι όλος ο κόσμος περιμένει την «πρώτη» του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο οποίος είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση πριν ο Γιουπ Χέινκες κατακτήσει όλα τα τρόπαια και δώσει τροφή για σκέψη σε όλους μας στο ερώτημα «γιατί φεύγει ένας προπονητής». Με τη θερμοκρασία το Σάββατο στο Ντόρτμουντ να πατάει αυτή τη φορά τους 30 βαθμούς, οι Γερμανοί φίλαθλοι θα επαναλάβουν από το πρωί τις «ετοιμασίες» της 25ης Μαΐου, σαφώς πιο μαζεμένες, εξίσου όμως εορταστικές.

ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που τους οδήγησε σε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα κράτησαν αντιθέτως οι άνθρωποι του Αγιαξ. Ο 43χρονος Ντε Μπουρ (ο Φρανκ) έφτασε τα 8 πρωταθλήματα, μιας και είχε κατακτήσει και 5 ως παίκτης, με την ίδια φανέλα πάντα. Αντίπαλός του Αίαντα στο -εντός έδρας- Σούπερ Καπ είναι η Αλκμααρ, κυπελλούχος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Η ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΟΣ του τροπαίου Αντερλεχτ (1-0 την Γκενκ την περασμένη εβδομάδα) ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Βέλγιο με την ομάδα επί της οποίας έχει 7 σερί νίκες, Λόκερεν. Η σεζόν αρχίζει και στη Σκωτία με τον πρώτο γύρο του Τσάλεντζ Καπ. Ενας θεσμός που διεξάγεται χωρίς τις ομάδες της Πρέμιερ, στον οποίον όμως βρίσκεται η Ρέιντζερς, καθότι στη Β’ πλέον κατηγορία. Πέρσι πάντως οι «διαμαρτυρόμενοι» αποκλείστηκαν στα ημιτελικά.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΟΔΗΓΟΣ για το βελγικό πρωτάθλημα, αναλύσεις για όλα τα ματς του στοιχηματικού προγράμματος αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων/παιχνιδιών του ΟΠΑΠ θα βρείτε στις σελίδες που ακολουθούν. Καλή επιτυχία στα δελτία σας, ραντεβού την Τρίτη με τον γ’ προκριματικό γύρο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις