KING BET Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη βδομάδα αυτή που διανύουμε. Πολύ μεγάλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα επιβεβαιώσει και μαθηματικά την πρόκριση των εκπροσώπων μας στην επόμενη (νοκ άουτ) φάση των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν χρειάζονται ούτε υπερβάσεις ούτε θαύματα. Απλώς, και οι δύο καλούνται να βγάλουν στο γήπεδο τις αρετές τους και να αποδείξουν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στις υπολογίσιμες δυνάμεις της ηπείρου μας.
Πρώτος στο… ρινγκ μπαίνει ο Ολυμπιακός. Σε μια από τις πιο κρίσιμες βραδιές των τελευταίων ετών και σίγουρα η πιο κρίσιμη της φετινής σεζόν. Απομένουν άλλα 90 λεπτά για να βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μια επιτυχία που την αξίζουν 100%. Είχαν εξαιρετική παρουσία και στα πέντε προηγούμενα ματς στον όμιλο, έπαιξαν σοβαρό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στην πρόκριση από την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο σε ένα λεπτό ανατράπηκαν τα πάντα, με το δεύτερο γκολ της Παρί και το τρίτο της Μπενφίκα. Η Αντερλεχτ ήρθε στον Πειραιά με στόχο να παίξει για την ιστορία της και την υστεροφημία της. Αλλά στο «πυρακτωμένο» Φάληρο δεν μπορεί να τρέφει ελπίδες για κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή ήττα.
Οπως δεν μπορεί η Αλκμααρ να ανακόψει την πορεία του ΠΑΟΚ προς την πρώτη θέση στο ματς της Πέμπτης.



Φάνηκε σε όλη αυτή τη διαδρομή ότι ο «δικέφαλος» είναι ανώτερος, πιο έμπειρος, πιο διψασμένος και δικαιούται να τερματίσει πρώτος στην κούρσα, έχοντας ευνοϊκότερες συνθήκες στην επόμενη φάση. Σύμμαχος της ελληνικής ομάδας σ’ αυτή την προσπάθεια, η δύναμη που αντλεί από τον κόσμο της. Εξάλλου, τα όνειρα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ φτάνουν πολύ μακριά στη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ και ξέρουν να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα.

Ολη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματά της τούτο το τριήμερο στα 40 συνολικά ματς που διεξάγονται σε κάθε γωνιά. Κάποια οριακά, κάποια αδιάφορα. Δείτε, για παράδειγμα, τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον 1ο, Σαχτάρ και Λεβερκούζεν διεκδικούν μια θέση, στον 2ο η Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει εκτός, στον 5ο Σάλκε και Βασιλεία παλεύουν για να ακολουθήσουν στην επόμενη φάση την Τσέλσι, στον 6ο μία εκ των Αρσεναλ, Ντόρτμουντ ή Νάπολι θα μείνει στην 3η θέση, στον 7ο η Ζενίτ πρέπει να περάσει με νίκη από τη Βιέννη για να μην περιμένει το αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν», ενώ στον 8ο ο Αγιαξ πάει στο Μιλάνο για να παίξει τα ρέστα του. Λιγότερες οι εκκρεμότητες στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο κι εδώ, σε 6 τουλάχιστον ομίλους δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και τα πάντα θα κριθούν στο νήμα.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια του τριημέρου, βρίσκουμε τον δεύτερο τελικό στο Σουνταμερικάνα, πέντε ματς από το Λιγκ Τρόφι, τέσσερα από την Κόνφερενς, τρία από το Κύπελλο Σκωτίας και τον πρώτο τελικό στα πλέι οφ του Μεξικού. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας.

Διαβάστε σε αυτό το τεύχος:
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Ευκαιρίες και ρίσκο
Φώντας Τσούνης: Ασος, over, πέναλτι και κόκκινη!
Μπιλάρας: Το αβαντάζ του παίκτη
Γιάννης Καρατζαφέρης: Επίδειξη δύναμης από την Μπάγερν
Αντώνης Καρπετόπουλος: Χρειάζεται γκάζι, όχι υπομονή

Πάνος Παπατσώρης: Νίκη με over για τη Σάλκε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις