KING BET Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2013

Μια χαρά κουπόνι έχουμε μπροστά μας. Και αμφίρροπα ματς έχει, και ντέρμπι, και επικίνδυνες εξόδους για τα φαβορί. Σκεφτείτε, δε, ότι οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, της Τσάμπιονσιπ, της Α’ Γαλλίας και της Αυστρίας προέρχονται από μεσοβδόμαδες αγωνιστικές, ενώ σε άλλες χώρες έπαιξαν Κύπελλο. Και, βέβαια, έρχονται Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ την άλλη εβδομάδα. Χωρίς ανάσα λοιπόν.
Πάμε να δούμε τώρα ορισμένα ματς. Αν θέλουμε να… αναδείξουμε το κορυφαίο του τετραημέρου, ίσως δυσκολευτούμε λίγο. Εμείς επιλέξαμε το Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν, για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί το αποτέλεσμά του θα κρίνει ποια από τις δύο θα βρεθεί στη 2η θέση (η 1η είναι… κλεισμένη). Χαρακτηριστικό και των δύο ότι στο βάθος του μυαλού τους θα έχουν τα τελευταία ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Τρίτη και Τετάρτη.


Ενδιαφέρουσα περίπτωση και το ζευγάρι Ρόμα – Φιορεντίνα, μεσημέρι Κυριακής στο «Ολίμπικο». Με την ομάδα του Γκαρσιά να παραμένει μεν αήττητη στο Καμπιονάτο, αλλά οι 4 σερί ισοπαλίες την έφεραν 3 βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους. Και οι «βιόλα» του Μοντέλα (αγαπημένο παιδί των «τζιαλορόσι») δεν δείχνουν να αστειεύονται φέτος. Από την Ιταλία ξεχωρίζουμε και την αποστολή της Γιουβέντους στην Μπολόνια. Εκεί την περιμένει ο Παναγιώτης Κονέ και η παρέα του, που δεν συμβιβάζονται εύκολα με την ήττα (μόλις μία στα έξι τελευταία παιχνίδια).
Στην Αγγλία έχουμε πολλά «ανοιχτά» ματς. Από το Μάντσεστερ Γ. – Νιούκαστλ, το Αρσεναλ – Εβερτον, μέχρι το Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι και το Στόουκ – Τσέλσι. Τα βαριά «ονόματα» δηλαδή έχουν δύσκολο έργο. Κάτι που δεν συμβαίνει στο δικό μας πρωτάθλημα, καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές με Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα απομακρυνθεί λίγα χιλιόμετρα από την έδρα του, αφού η αναμέτρηση με την Καλλονή θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.
Δυνατά ζευγάρια σε Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Κύπελλο στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, τελικός στο MLS, πλέι οφ στο Μεξικό συνθέτουν ένα τετραήμερο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μη νομίζετε ότι ξεχάσαμε την Αργεντινή και τη Βραζιλία που ρίχνουν αυλαία. Κι αν στην Αργεντινή οι δύο αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο θα διεξαχθούν την άλλη εβδομάδα, στη Βραζιλία όλα θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή. Για να μπείτε μάλιστα στο κλίμα, υπάρχουν δύο σελίδες σήμερα που δίνουν έμφαση στο Μπαζιλεϊράο. Στην πρώτη (σελ. 6) ο Σταύρος Κολίλας έψαξε και βρήκε ποιες ομάδες έχουν πάρει πρωτάθλημα και την αμέσως επόμενη σεζόν υποβιβάστηκαν. Είναι 49 μέχρι τώρα και πιθανότατα θα γίνουν 50, με την είσοδο στη λίστα της Φλουμινένσε. Στη δεύτερη (σελ. 13), ο Κοσμάς Παπαϊωάννου παρουσιάζει τι κάνουν οι βραζιλιάνικες ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές κάθε χρονιάς.
Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου υπάρχει φουλ δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Θα τα ξαναπούμε την Τρίτη με πολλά… σενάρια για το φινάλε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις