KING BET Tρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013

Μετά από ένα… ματωμένο (στοιχηματικά) Σ/Κ, μας περιμένει πλούσιο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα. Με πρωταθλήματα σε φουλ ρυθμούς, με πολλά Κύπελλα, μέχρι και έναν τελικό έχουμε. Πάμε να τα δούμε, ξεκινώντας από Αγγλία;
Πλήρης αγωνιστική (η 14η) στην Πρέμιερ Λιγκ, σήμερα και αύριο. Με ένα πολύ μεγάλο ματς, όχι τόσο λόγω ονομάτων, όσο γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι ενός προπονητή -που το καλοκαίρι συζητήθηκε πάρα πολύ- με την πρώην ομάδα του. Ο Ντέιβιντ Μόγιες κλήθηκε στα τέλη του περασμένου πρωταθλήματος να αντικαταστήσει τον Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Παράτησε» την αγαπημένη του Εβερτον μετά από μια σχέση 11 ετών, με πολλές χαρές (όχι όμως και διακρίσεις, πέρα από μια συμμετοχή ως φιναλίστ στο Κύπελλο Αγγλίας) και ανέλαβε τη βαριά κληρονομιά που άφησε ο Σερ Αλεξ. 


Οι πρώτοι του μήνες στο «Ολντ Τράφορντ» αποδεικνύονται δύσκολοι. Εχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, βλέπει από απόσταση 9 βαθμών την πρωτοπόρο Αρσεναλ, ενώ μεταξύ αυτών των δύο ομάδων μεσολαβούν άλλες 6! Παράξενο συναίσθημα για έναν σύλλογο που είχε καλομάθει τόσα χρόνια στην κορυφή. Ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τους «κόκκινους διαβόλους» είναι και η Εβερτον, της μίας μόλις ήττας σε 13 αγώνες, που μόνο σε ένα από τα πέντε τελευταία ματς (τι ματς όμως, το 3-3 με τη Λίβερπουλ) δέχτηκε γκολ και που φέτος, υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Πόσο ψηλά; Θα φανεί από τη συνέπεια που θα δείξει στον μαραθώνιο και αν αντέξει σε σκληρές έδρες, όπως αυτήν που θα επισκεφθεί αύριο. Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχωρίζουμε τη δοκιμασία της Σίτι στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ , από όπου πέρσι πέρασε με πολύ ιδρώτα (με γκολ στο 80’ και στο 90’, αν και έπαιζε από το 23’ με παίκτη λιγότερο), και το ταξίδι της Τσέλσι στο βορρά όπου θα αντιμετωπίσει τη Σάντερλαντ (16 νίκες στα 17 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια μετράνε οι «μπλε»).
Πλήρες πρόγραμμα υπάρχει και στη Γαλλία. Με το Νις – Μονακό να μπαίνει πρώτο στο… κάδρο, καθώς πρόκειται για γειτονικό ντέρμπι. Πόσο γειτονικό και πόσο ντέρμπι; Διαβάστε το θέμα του Σταύρου Κολίλα και θα καταλάβετε. Εύκολη υποχρέωση για την Παρί Σεν Ζερμέν που παίζει εκτός έδρας με την Εβιάν, αμφίρροπο το ματς Λιλ – Μαρσέιγ, σύγκρουση ιδεών στη μάχη της Κορσικής μεταξύ Αξαζιό – Μπαστιά. Τις λεπτομέρειες (και τα δυνατά σημεία) της 16ης αγωνιστικής έχει ο Θανάσης Κυλώνης.
Αγώνες Κυπέλλου από 7 διαφορετικές χώρες «γεμίζουν» το κουπόνι. Από Ελλάδα (ΟΦΗ – Καλλονή τα ξαναλένε πάλι μετά από τρεις μέρες), Γερμανία (Φράιμπουργκ – Λεβερκούζεν το πιο δυνατό ζευγάρι), Ιταλία (δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες τα φαβορί), Βέλγιο (εκτός έδρας όλοι οι «μεγάλοι»), Ελβετία (Σεν Γκάλεν – Ζυρίχη αναμετρώνται πάλι μετά το 2-1 της Κυριακής), Δανία (ο ένας από τους τέσσερις προημιτελικούς), Αγγλία (επαναληπτικοί αγώνες). Τι άλλο έχουμε; Τσάμπιονσιπ, Β’ Αγγλίας, Αυστρία, Β’ Ισπανίας, Α’ Ολλανδίας, μικρές κατηγορίες της Σκωτίας, τους δύο ημιτελικούς των πλέι οφ στο Μεξικό και τον πρώτο τελικό στο Σουνταμερικάνα, μια βραζιλοαργεντίνικη μονομαχία ανάμεσα στην Πόντε Πρέτα και τη Λανούς. Στο τριήμερο βρίσκουμε επίσης πολύ μπάσκετ (με Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ), ιππόδρομο, κυνοδρομίες, ΠΡΟ-ΠΟ και όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Για όλα αυτά μπορείτε να ενημερωθείτε στις επόμενες σελίδες. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις