KING BET Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2014

Για όλους εμάς τους… στοιχηματζήδες, η 28η του Ιανουαρίου είναι ξεχωριστή. Την ίδια ημερομηνία πριν από 14 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο (νόμιμο) κουπόνι στοιχήματος στη χώρα μας. Κάμποσοι από μας, νομίσαμε ότι «πιάσαμε την καλή». «Ελα μωρέ, εύκολο είναι. Εδώ με το ΠΡΟ-ΠΟ και πιάναμε συχνά 11άρι ή 12άρι, δεν θα μπορούμε να βρούμε τρία παιχνίδια στο στοίχημα;». Κλασική η ερώτηση, αρνητική η απάντηση. Οχι, δεν είναι εύκολο να βρούμε τρία παιχνίδια. Το καταλάβαμε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το σπορ. Καθένας από σας, από μας, έχουμε να θυμόμαστε αρκετές στοιχηματικές ιστορίες. Αλλες ευχάριστες, άλλες δυσάρεστες. Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα επιδιώξει να τις καταγράψει θα βρει πολύ υλικό για το βιβλίο του. Αλλωστε, το στοίχημα, όσο ξαφνικά εμφανίστηκε στις 28 Ιανουαρίου του 2000, άλλο τόσο δυναμικά… πάτησε στα πόδια του και πλέον έχει γίνει «διάσημο» σε όλη την Ελλάδα.



Για κάποιους είναι τρόπος ζωής. Για κάποιους άλλους, διασκέδαση, χόμπι, μεροκάματο. Οποιος μπορέσει να διαχωρίσει τα… σύνορα και να το δει ως μια ευχάριστη απασχόληση, είναι κερδισμένος. Οταν όμως εξελιχθεί σε αλκοολίκι, γίνεται επικίνδυνο…

Αναθέσαμε σε έναν από τους… πρωτομάστορες του στοιχήματος στην Ελλάδα να γράψει για τη σημερινή μέρα. Ο Σταύρος Κολίλας βρήκε το πρώτο κουπόνι, θυμήθηκε τις ατάκες του αείμνηστου Γιώργου Παρασκευά και ανέτρεξε σε εκείνες τις μέρες πριν από την εμφάνιση του στοιχήματος. Διαβάστε το σχετικό θέμα στη σελίδα 7 και δείτε πώς μπήκε το νέο παιχνίδι στη ζωή μας.
Καλές οι αναμνήσεις και τα… γενέθλια, αλλά μπροστά μας έχουμε δράση. Φουλ δράση μάλιστα, με πλήρες πρόγραμμα σε όλη την Αγγλία. Με δύο σπουδαία ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, με αμφίρροπες αναμετρήσεις στις μικρότερες κατηγορίες. Το μενού την Τρίτη περιλαμβάνει το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ, μεταξύ Λίβερπουλ και Εβερτον. Πέρα από το γόητρο και την ψυχολογική ώθηση που θα αποκτήσει η νικήτρια, τεράστια σημασία έχει και το βαθμολογικό κίνητρο, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός στη μάχη της τετράδας. Συγκάτοικος με τους «ρεντς» στην 4η θέση είναι η Τότεναμ, που αύριο απειλεί με… φρενάρισμα τη Μάντσεστερ Σίτι των 7 σερί νικών. Αυτά είναι τα δύο κορυφαία «ζευγαρώματα» στην Πρέμιερ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Κύπελλα του τριημέρου. Προημιτελικά σε Ελλάδα (με Ολυμπιακό – Ατρόμητο, ΠΑΟΚ – Απόλλωνα, ΟΦΗ – Πανιώνιο και Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό Βόλου), Νάπολι – Λάτσιο στην Ιταλία για να συμπληρωθεί η τετράδα των ημιτελικών (εκεί περιμένουν ήδη η Ρόμα, η Ουντινέζε και η Φιορεντίνα), επαναληπτικοί στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Σοσιεδάδ έχουν εύκολο έργο, μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης), ανοιχτά ζευγάρια στο Βέλγιο, κρίσιμα ματς στην Τουρκία.

Αυτό είναι το παζλ των αγώνων Κυπέλλου που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, όπου υπάρχουν επίσης εξ αναβολής αναμετρήσεις από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πρέμιερ Σκωτίας, μαζί με τα προκριματικά του Λιμπερταδόρες. Τέλος, στο σημερινό φύλλο θα βρείτε πολύ μπάσκετ (Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ), ιππόδρομο, κυνοδρομίες, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟ-ΠΟ και θέματα για τους πράκτορες.

Διαβάστε ακόμα στην King Bet της Τρίτης:
Φώντας Τσούνης: Να βλέπω σημαίες, να μπαίνουν γκολ
Γιάννης Καρατζαφέρης: Ο ενθουσιασμός κόντρα στην πειθαρχία
Billaras: Ετσι, για να φύγει ο Γενάρης
Αντώνης Καρπετόπουλος: Η υπέρβαση του ΟΦΗ
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Κόκκινο το μομέντουμ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις