King Bet Παρασκευής 10 Ιανουαρίου

Σαν πολύ… αγριεμένος δεν μπήκε (στοιχηματικά, βέβαια) ο νέος χρόνος; Οσα έγιναν το περασμένο γουικέντ (και σε λιγότερο βαθμό μεσοβδόμαδα) μας υποχρεώνουν να είμαστε πιο προσεκτικοί το προσεχές διάστημα. Αφήνουμε πίσω αυτά που έγιναν, πάμε να δούμε τι θα γίνει. Από πού να ξεκινήσουμε; Από την Πρέμιερ Λιγκ που επιστρέφει μετά το διάλειμμα για το Κύπελλο ή από το ντέρμπι κορυφής της Ισπανίας; Ή μήπως από το κλάσικο της Πορτογαλίας; Επιλέγουμε, δίχως πολλή σκέψη, το Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα.
Ο... δικομματισμός στο ισπανικό ποδόσφαιρο δεν έχει σπάσει εδώ και 9 σερί χρόνια. Από τη σεζόν 2004-05 και εντεύθεν, είτε η Μπαρτσελόνα είτε η Ρεάλ έκοψαν πρώτες το νήμα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, χωρίς να αμφισβητηθεί ποτέ η κυριαρχία τους. Να όμως, που φέτος βρέθηκε μια ομάδα έτοιμη να ρίξει γροθιά στο κατεστημένο και να αφήσει πίσω της τους δύο «αιώνιους». 

Η Ατλέτικο δεν έχει κερδίσει μόνο τα 16 από τα 18 πρώτα ματς πρωταθλήματος, έχει κερδίσει ακόμα πιο πολλά. Την εκτίμηση και τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων για την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο, για το πάθος προπονητή και παικτών, για την προσήλωση στο στόχο. Αύριο λοιπόν, η Ατλέτικο περιμένει τη συμπρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, σε ένα απόλυτο κρας τεστ. Οι «ροχιμπλάνκος» θα μάθουν μέχρι πού μπορούν να ανεβάσουν τον πήχη, αν αντέχουν στον πρωταθλητισμό και αν έχουν τη δυναμική να φτάσουν πρώτοι στον τερματισμό του μαραθωνίου. Τεράστιο το αυριανό ντέρμπι στο «Βιθέντε Καλντερόν», το κάνει πιο ενδιαφέρον η επιστροφή του Μέσι και η κόντρα δύο λατινοαναθρεμμένων προπονητών, Σιμεόνε εναντίον Μαρτίνο.

Στην Πορτογαλία το πένθος για τον θάνατο του Εουσέμπιο επισκιάζει κάθε δραστηριότητα τούτες τις μέρες. Ακόμα και το κλάσικο της χώρας, ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, μεθαύριο στη Λισσαβώνα. Οι «Αετοί» θρηνούν την απώλεια του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία τους, οι «Δράκοι» θυμούνται ότι στα χρόνια της παντοδυναμίας του Μοζαμβικανού (1960-75) ουδέποτε πήραν τον τίτλο και ο Σταύρος Κολίλας (σελ. 6) καταγράφει την κόντρα των δύο συλλόγων, που κυριαρχούν στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Στην Αγγλία, η συζήτηση για τα… δεινά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή σεζόν δεν έχει τέλος, οι στατιστικολόγοι ανατρέχουν στα κιτάπια τους για να βρουν πότε υπέστη τρεις σερί ήττες, αλλά όλα αυτά ουδόλως απασχολούν τις τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης. Μπροστά τους έχουν εκτός έδρας αποστολές και ξέρουν ότι κάθε απώλεια αλλάζει τις ισορροπίες, άρα οφείλουν να είναι συγκεντρωμένες στο στόχο. Η Αρσεναλ πάει στο Μπέρμιγχαμ, η Σίτι στο Νιούκαστλ, η Τσέλσι στο Χαλ και η Λίβερπουλ στο Στόουκ, στις τέσσερις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του τριημέρου.

Από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, κρατάμε τις δοκιμασίες τριών ομάδων που προπορεύονται στα πρωταθλήματά τους: ο Ολυμπιακός παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, η Παρί Σεν Ζερμέν στην Κορσική με την Αζαξιό, ενώ η Γιουβέντους στη Σαρδηνία με την Κάλιαρι. Τέλος, δύσκολο ταξίδι έχει η Ρεάλ, που αντιμετωπίζει στη Βαρκελώνη την Εσπανιόλ. Καλή μελέτη, καλή επιτυχία στις επιλογές σας και ραντεβού πάλι την Τρίτη.

Διαβάστε στην King Bet της Παρασκευής:
Θανάσης Κυλώνης: Γιατί under η Παρί
Βαγγέλης Λυκάκης: Του 8.5 σταθερά η Ατλέτικο
Πάνος Γαρίδης: Αλλάζει ταχύτητα με Χόντα
Μάκης Μηνδρινός: Πρόγραμμα γεμάτο νάρκες
Νίκος Μποζιονέλος: Της τρόικας το θρίλερ
Παναγιώτης Κοτσιμπός: Καυτός ο φορ Χέμινγκς
Σταμάτης Δημάκης: Με Μακρίδη ο Εθνικός Αχνας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις