King Bet Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014

Καλά τα έλεγε ο Κοσμάς Παπαϊωάννου (στήλη DNA) στο φύλλο της Τρίτης. Εκείνο το 68% για τα φαβορί των πέντε προηγούμενων αγωνιστικών της Πρέμιερ Λιγκ ήταν υπερβολικό. Θα… ερχόταν διόρθωση, άλλωστε οι αριθμοί συνήθως δεν λένε ψέματα. Κάπως έτσι λοιπόν βγήκαν τα Χ στο Σαουθάμπτον – Αρσεναλ και στο Τσέλσι – Γουέστ Χαμ, που έφερε ανακατατάξεις στις… μπροστινές θέσεις της κατάταξης. Κι επειδή ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, μήπως θέλετε να μάθετε τι έχουμε να δούμε στον μήνα που μπαίνει αύριο; Πάρτε μια γεύση: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι τη Δευτέρα, Λίβερπουλ – Αρσεναλ το Σάββατο, Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 18, Τσέλσι – Εβερτον στις 22. Βάλτε και τα ευρωπαϊκά ματς που έχουν οι μνηστήρες του τίτλου και θα καταλάβετε πόσο οριακή είναι η κατάσταση στη μάχη της κορυφής.



Σίτι – Τσέλσι λοιπόν τη Δευτέρα. Ή, αλλιώς, Πελεγκρίνι εναντίον – Μουρίνιο. Ο Χιλιανός ήταν αυτός που παραχώρησε το καλοκαίρι του 2010 τη θέση του στον πάγκο της Ρεάλ για να καθίσει ο Πορτογάλος. Στην τριετία που ακολούθησε, ο Πελεγκρίνι δούλεψε στη Μάλαγα και οι δυο τους 7 φορές αντιμέτωποι (πέντε στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο), με τον Μουρίνιο να «γράφει» 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Μια χαρά τα πήγε ο Happy one. Τώρα, όμως, η αποστολή του είναι πολύ πιο δύσκολη. Αλλο Μάλαγα, άλλο Σίτι. Κι αν ρίξει μια ματιά στην εντός έδρας στατιστική των «πολιτών», ίσως… παγώσει: 11 σερί νίκες, με 42-8 γκολ!

Σπουδαία ματς έχουμε και σε άλλα δύο πρωταθλήματα. Στην Ισπανία, η Ρεάλ πάει σε μια αφιλόξενη περιοχή, τη Βασκονία, όπου θα βρει απέναντί της την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε. Και μπορεί η σύγχρονη παράδοση να «δείχνει» διπλό, ωστόσο η φετινή Αθλέτικ έχει βγάλει… νύχια και απειλεί. Εξάλλου, δεν έχει βρεθεί ακόμα η ομάδα που θα αλώσει το νέο «Σαν Μαμές». Ούτε η Μπάρτσα τα κατάφερε…

Είκοσι τρεις βαθμοί χωρίζουν τη Γιουβέντους από την Ιντερ στη Serie A. Τεράστια διαφορά. Ωστόσο, παραδοσιακά η μεταξύ τους αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ντέρμπι και μετά την γκέλα της «Κυρίας» με τη Λάτσιο, η Ρόμα μάζεψε κάπως την απόστασή της από την πρώτη θέση, ανακτώντας τις ελπίδες της. Αν, μάλιστα, οι «νερατζούρι» επιβάλουν τον νόμο τους όπως έκαναν πέρσι (νίκησαν 3-1 στο «Γιουβέντους Στάντιουμ»), τότε το Καμπιονάτο θα ξαναπάρει φωτιά.

Είπαμε για τα τρία μεγάλα ματς του κουπονιού. Ας δούμε στα γρήγορα τι άλλο έχουμε: εκτός έδρας αποστολές για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Κρήτη (με Πλατανιά και ΟΦΗ αντίστοιχα), το αποψινό Παρί Σ.Ζ. – Μπορντό στη Γαλλία, το Σάλκε – Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, το Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ στην Ισπανία και το Φέγενορντ – Φιτέσε στην Ολλανδία. Τι δεν είπαμε; Για τον τελικό του Super Bowl που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη και γύρω του έχει στηθεί χορός εκατομμυρίων. Διαβάστε αναλυτικά το θέμα του Σταύρου Κολίλα (σελ. 6) και θα καταλάβετε. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και ραντεβού την Τρίτη με εμβόλιμη αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Ακόμα στην King Bet της Παρασκευής:
Πάνος Γαρίδης: Νίκη τώρα, υποβιβασμός στο τέλος
Βαγγέλης Λυκάκης: «Βασιλική» παράδοση στο Μπιλμπάο
Θανάσης Κυλώνης: Ο νόμος της Κορσικής
Νίκος Μπέλτσος: Παίζει τα ρέστα της η Φέγενορντ
Νίκος Μποζιονέλος: Κaradeniz derbi
Σταμάτης Δημάκης: Αντιδρά η Ντανφέρμλιν
Μάκης Μηνδρινός: Χαμός σε Μπλάκπουλ και Λιντς
Κοσμάς Παπαϊωάννου: Η συμπεριφορά των φαβορί μέσα στον Γενάρη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις