KING BET Τρίτης 14 Οκτωβρίου 2014

Ωραία συζήτηση έγινε την επομένη του αγώνα της Εθνικής μας στο Ελσίνκι. Κυρίως, εποικοδομητική. Ισως «φταίει» το (ικανοποιητικό εν μέρει) 1-1 για να μην τ’ ακούσει ο Ρανιέρι, ίσως η γκολάρα του Καρέλη «διέγραψε» τις αλχημείες του Ιταλού, ίσως το γεγονός ότι ο μόλις ένας βαθμός μετά από δύο ματς δεν μας στερεί σε τίποτα τη διεκδίκηση της πρώτης (!) θέσης. Γιατί λοιπόν ήταν εποικοδομητική; Διότι σχεδόν άπαντες συμφώνησαν ότι είδαν (λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία) διαφορετική την Εθνική σε σχέση με το… φάντασμα της πρεμιέρας κόντρα στη Ρουμανία. Είδαν περισσότερο πάθος, τρεξίματα, τσαμπουκά, ιδρώτα. Αρκούν αυτά για να χαμογελάσουμε; Οχι, σε καμία περίπτωση. Βλέπετε, ήμασταν καλομαθημένοι εδώ και μια 10ετία, με πολλές (περισσότερες από όσες ονειρευόμασταν) επιτυχίες και δεν… ανεχόμαστε να βλέπουμε 5ο το «Greece» σε βαθμολογία 6 ομάδων! Ε, δεν μας κάθετε καλά.



Πάει λοιπόν το δεύτερο ματς στα προκριματικά του EURO 2016. Ερχεται το τρίτο, αυτό με τη Βόρεια Ιρλανδία. Κάποιες άλλες εποχές θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, τώρα έγινε «κρίσιμο». Και όσοι το υποστηρίζουν αυτό δεν έχουν άδικο. Γιατί, πολύ απλά, αν δεν νικήσουμε, θα μας ζώσουν λίγο τα φίδια. Και, ακόμα χειρότερα, η μουρμούρα θα γίνει γκρίνια και οι ψίθυροι φωνές. Αντε μετά να λειτουργήσει έτσι μια ομάδα, πόσω μάλλον μια Εθνική, που θα ξαναμαζευτεί σε έναν μήνα από σήμερα…

Οταν ο Πλατινί αποφάσιζε την αλλαγή των ημερών (και του τρόπου) διεξαγωγής τούτης της προκριματικής φάσης, αποκλείεται να είχε φανταστεί τέτοια εξέλιξη. Μέσα σε… 2,5 αγωνιστικές, έχουμε δει τα πάντα. Την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία να γνωρίζει την ήττα σε επίσημο ματς μετά από 28 μήνες. Την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία να χάνει σε προκριματικά μετά από 8 χρόνια. Είδαμε επίσης να ξεπετιούνται κάποιες ομάδες που τις είχαμε… ξεχάσει: τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Πολωνία και –καλή ώρα- τη Βόρεια Ιρλανδία. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι (στοιχηματικό) πάρτι έχουν στήσει οι μπουκ. Κι αν έχουν λίγο… φιλότιμο, ας στείλουν κανά έμβασμα στα γραφεία της UEFA.

Να πούμε και δύο λόγια για το κουπόνι του τριημέρου. Εκτός από τους αγώνες της προκριματικής φάσης που λέγαμε παραπάνω, περιλαμβάνει διεθνή φιλικά, πλέι οφ στα Under-21, προκριματικά Κόπα Αφρικα, Κύπελλο Ισπανίας, Βραζιλίας, Σουνταμερικάνα και κάτι σκόρπια ματς από Σκωτία, Αργεντινή, Βραζιλία, Φινλανδία, Αμερική. Αν το πρόγραμμα δεν σας αρέσει, υπάρχει πολύ μπάσκετ και μάλιστα με πρεμιέρα σε Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ. Ο Πάνος Κραψίτης αποκωδικοποιεί τα μυστικά των 60 ομάδων που συμμετέχουν στις δύο αυτές διοργανώσεις και καταθέτει τις προτάσεις του λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ. Αυτά ως μια πρώτη γεύση για το τι έχουμε μπροστά μας. Και να θυμίσουμε βέβαια ότι σε τρεις μέρες επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα. Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με 330+ ματς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις