KING BET Τρίτης 21 Οκτωβρίου 2014

Εχετε πάρει χαμπάρι τι ματς θα δούμε μέσα στις επόμενες 5 μέρες; Οχι, είπατε; Αποκλείεται. Αν ασχολείστε επισταμένα με το ποδόσφαιρο και το στοίχημα, είναι βέβαιο ότι ξέρετε τι μας περιμένει. Ας πάρουμε μια πρώτη… γεύση: Μπαρτσελόνα – Αγιαξ και Ρόμα – Μπάγερν την Τρίτη,  Λίβερπουλ – Ρεάλ και Ολυμπιακός – Γιουβέντους την Τετάρτη,  ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα, Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός και Τότεναμ – Αστέρας Τρίπολης την Πέμπτη, Ρεάλ – Μπαρτσελόνα το Σάββατο και  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι την Κυριακή! Μη βάλουμε στο… μίξερ και όλα τα ζευγάρια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, γιατί θα πάθουμε overdose…
Για τα μεγάλα ντέρμπι του Σ/Κ θα τα πούμε στο φύλλο της Παρασκευής, ας μείνουμε σήμερα σ’ αυτά που έρχονται το τριήμερο. Βλέποντας την 1η σελίδα της KING BET, ίσως αναρωτηθήκατε τι είναι όλα αυτά τα… κυπελλάκια που στο κάτω μέρος του εξωφύλλου. Είναι 23 Κύπελλα Πρωταθλητριών.



Τόσα έχουν μαζέψει 4 ομάδες που συγκρούονται σήμερα και αύριο για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε η Λίβερπουλ, 10 η Ρεάλ, 4 η Μπαρτσελόνα, 4 ο Αγιαξ, σύνολο 23. Μόνο η Μίλαν (7) και η Μπάγερν (5) λείπουν από την πρώτη 6άδα των τροπαιούχων! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο… βαριές είναι οι φανέλες σε δύο από τα 16 ζευγάρια του προγράμματος.

Μια βαριά ευρωπαϊκή φανέλα θα βρει μπροστά του και ο Ολυμπιακός. Η Γιουβέντους έρχεται στη χώρα μας με τη στάμπα του φαβορί (το δείχνουν οι αποδόσεις) και με τον αέρα της ανώτερης ομάδας, αλλά κάπως έτσι είχε έρθει και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η Ατλέτικο Μαδρίτης… Και μην ξεχνάτε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν τίποτα να χάσουν από αυτό το ματς. Μόνο να κερδίσουν. Υπάρχει, δε, και κάτι ακόμα. Η Γιούβε μετράει 4 ήττες και 1 ισοπαλία (με την ταπεινή Κοπεγχάγη) στα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πενιχρότατη συλλογή για μια… Κυρία.

Πάμε και στα ματς της Πέμπτης. Δικαιωματικά, ξεκινάμε από τον Αστέρα. Ρίξτε μια ματιά στις πρωτοπόρες ομάδες των 12 ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Με εξαίρεση τη Λέγκια, οι υπόλοιπες είναι… κάτι Ιντερ, Νάπολι, Σέλτικ, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, Εβερτον, Νάπολι, Φιορεντίνα, Ντιναμό Κιέβου και Ντιναμό Μόσχας. Ανάμεσά τους, οι Αρκάδες του Στάικου Βεργέτη (συνέντευξη του οποίου θα βρείτε στο σημερινό φύλλο). Σφήνα σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού φουτμπόλ, χτίζουν τα δικά τους όνειρα και διαγράφουν μια πορεία πέρα από κάθε φαντασία. Μπράβο τους. Κι αν η Τότεναμ δεν φαίνεται να… ασχολείται πολύ με το μεθαυριανό ματς, ακόμα καλύτερα. Ούτε η Μάιντζ είχε ασχοληθεί, ούτε η Μπεσίκτας, ούτε η Παρτίζαν…

Δύσκολο έργο περιμένει και τους άλλους δύο εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτος ανοίγει το… χορό ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενεί τη Φιορεντίνα. Ο στόχος του «δικεφάλου»; Ενας και μοναδικός: με νίκη ρεφάρει την ήττα σοκ από την Γκινγκάμπ και ξαναμπαίνει στη μάχη της (όχι της πρόκρισης, αυτή τη θεωρούμε δεδομένη) 1ης θέσης. Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στο «Φίλιπς Στάντιον», σε… νοκ άουτ ματς. Οι ήττες από Ντιναμό Μόσχας και Εστορίλ κρατάνε καθηλωμένους στην τελευταία θέση τους «πράσινους», αλλά με νίκη μεθαύριο κάνουν… μπάχαλο τον όμιλο.

Κάπως έτσι είναι η ποδοσφαιρική εικόνα των ημερών, μαζί με φουλ δράση σε Τσάμπιονσιπ, Α’, Β’ Αγγλίας, Βραζιλία, Σουνταμερικάνα. Δεν προλάβαμε να πούμε το παραμικρό για την μπασκετική. Ουδέν πρόβλημα, τα (κατά)γράφει όλα ο Πάνος Κραψίτης σε 5 σελίδες. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις