KING BET Παρασκευής 17 Οκτωβρίου 2014

Ηταν μεγάλη η κρυάδα της Τρίτης με την Εθνική μας ομάδα. Δεν πόνεσε τόσο η ήττα, όσο η εικόνα. Τραγική μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Αποκαρδιωτική μέχρι εκνευρισμού. Και το άσχημο είναι ότι τώρα μπήκαμε για τα καλά σε περιπέτειες. Ευτυχώς (;) η επόμενη υποχρέωση είναι σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Να ηρεμήσουν όλοι, να στεγνώσει το μελάνι από όλα όσα γράφτηκαν και να «θαφτούν» τα κείμενα από την πρώτη σελίδα των sites. Εντάξει, τα «χώσαμε» στον Ρανιέρι, στους παίκτες, στον Σαρρή και στους… παρατρεχάμενους, ας τους αφήσουμε λίγο να κάνουν την αυτοκριτική τους (τ’ ακούς, Billara;).
Επιστρέφουμε, λοιπόν, σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Τα είχαμε αφήσει για 15 μέρες και τώρα θα ασχοληθούμε πάλι μαζί τους, έχοντας δύο στοιχεία κατά νου: πρώτον, οι διεθνείς των ομάδων ανεβοκατέβαιναν στα αεροπλάνα για επίσημα ή φιλικά ματς των χωρών τους και δεύτερον, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται η 3η αγωνιστική σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, άρα οι προπονητές οφείλουν να… προστατεύσουν όσο μπορούν τους παίκτες τους.



Οσο κι αν ψάξετε στο κουπόνι, δεν θα βρείτε κάποιο ντέρμπι… πρώτης γραμμής στα κορυφαία πρωταθλήματα, θα βρείτε όμως πολλά ενδιαφέροντα ζευγάρια. Οπως π.χ. στην Αγγλία το Σίτι – Τότεναμ, το Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι (σ’ αυτό το γήπεδο πέρσι άφησαν οι «μπλε» τις τελευταίες ελπίδες τους για τον τίτλο) και το ΚΠΡ – Λίβερπουλ (ένα εντυπωσιακό στατιστικό συνοδεύει τις επιδόσεις των «ρεντς» μετά από διακοπή, δείτε το σχετικό θέμα του Μάκη Μηνδρινού, σελ. 17).

 Στη Γερμανία, οι τέσσερις ομάδες που ακολουθούν (λέμε τώρα…) την Μπάγερν παίζουν εκτός έδρας, άρα η διαφορά ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο, καθώς οι Βαυαροί υποδέχονται τους… πελάτες της Βέρντερ (20-3 γράφει το κοντέρ την τελευταία διετία), στην Ισπανία το ζητούμενο για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι να μην έχουν απώλειες ενόψει του κλάσικο της άλλης εβδομάδας, στην Ιταλία ξεχωρίζουν το Φιορεντίνα – Λάτσιο και το Ιντερ – Νάπολι, στην Ολλανδία έχουμε Αϊντχόφεν – Αλκμααρ και Τβέντε – Αγιαξ (αυτές οι τέσσερις ομάδες έχουν κατακτήσει τα 28 από τα 30 τελευταία πρωταθλήματα!), ενώ στη Γαλλία η Παρί δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες στο αποψινό ματς με τη Λανς (που θα γίνει στο… Παρίσι), γιατί η Μαρσέιγ δεν… ξεκολλάει το πόδι από το γκάζι.
Αφήσαμε τελευταία (επίτηδες…) την Ελλάδα.

Τρεις εβδομάδες πέρασαν από τότε που κύλησε η μπάλα στα γήπεδα. Η Σούπερ Λίγκα επανέρχεται λοιπόν με ΠΑΟΚ – Ατρόμητο, Εργοτέλη – Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό – ΟΦΗ, συν 5 ματς ανάμεσα σε ομάδες της περιφέρειας, ενώ το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με Πανιώνιο – ΠΑΣ Γιάννινα. Αν όλη αυτή την ώρα απορείτε γιατί δεν αναφέραμε καθόλου το Γαλατάσαραϊ – Φενέρμπαχτσε που δεσπόζει στην Τουρκία, την εξήγηση δίνει ο Νίκος Μποζιονέλος στη σελίδα 63. Αυτά ως μια πρώτη εικόνα για το τι θα μας απασχολήσει τούτο το τετραήμερο. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με φουλ Ευρώπη…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις