KING BET Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014

Από τη στιγμή που το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ… παραπέμφθηκε στις καλένδες, είχαμε ένα δίλημμα (…τρίλημμα, καλύτερα): ποιο ματς να επιλέξουμε ως το κορυφαίο του τετραημέρου για να το προβάλουμε πρώτο στο σημερινό εξώφυλλο; Ημασταν ανάμεσα σε Γιούβε – Ρόμα, Τσέλσι – Αρσεναλ και Ρίβερ – Μπόκα. Τελικά, δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη. Το ντέρμπι του Καμπιονάτο είχε ένα credit παραπάνω, για τον απλούστατο λόγο ότι δείχνει πιο αμφίρροπο από ποτέ ή, όπως λέει και ο τίτλος, η Ρόμα είναι «πιο πεινασμένη από ποτέ». Με εξαιρετικό υλικό, με βάθος στο ρόστερ της, με παίκτες-κομάντο, με έναν προπονητή συνώνυμο της συνέπειας και της σοβαρότητας, οι «τζιαλορόσι» έχουν δώσει φέτος 7 επίσημα ματς και ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός: 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 15-3 τα γκολ. Δικαιούνται λοιπόν να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να κοντράρουν στα ίσια τη Γιουβέντους, η οποία τρέχει ένα απίστευτο εντός έδρας σερί.



Θέλετε αριθμούς; 19 νίκες στα 20 τελευταία παιχνίδια της στη Serie A, 21 (!) διαδοχικά εντός έδρας τρίποντα, με μόλις 9 γκολ στο παθητικό της, αήττητη στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» από τις 6 Ιανουαρίου του 2013! Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται άλλα…

«Παιχνίδι» μπορεί να γίνει με τους αριθμούς και για το ντέρμπι του Λονδίνου, μεταξύ Τσέλσι – Αρσεναλ. Εδώ όμως οι παραδόσεις και τα σερί έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Προέχει η λεκτική κόντρα των δύο προπονητών. Από τον «ηδονοβλεψία Βενγκέρ», στον «επικίνδυνο και ηλίθιο Μουρίνιο», από το «είναι τσακωμένος με τα τρόπαια ο Βενγκέρ», μέχρι το «φρικτό θέαμα παρουσιάζει η Ρεάλ του Μουρίνιο». Κάπου 11 χρόνια κρατάει αυτή η… φιλία, όσα και τα ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους. Ξέρετε πόσα έχει νικήσει ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ; Κανένα…

Πάμε και στην άλλη άκρη της γης. Οσοι έχουν δει από κοντά έναν αγώνα Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς, ξέρουν τι θα πει «μάχη», «σφαγή», «πόλεμος» και όλα τα συναφή. Superclasico το έχουν βαφτίσει στην Αργεντινή, θέλοντας προφανώς να το διαχωρίσουν από το Ρεάλ – Μπάρτσα. Οι προεκτάσεις αυτού του ντέρμπι δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές. Ισα ίσα, είναι πρώτα κοινωνικές και πολιτικές, μετά ποδοσφαιρικές.

Υπάρχουν και άλλα 4-5 πολύ σημαντικά ζευγάρια στο πρώτο Σ/Κ του Οκτωβρίου, όπως το Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης, το Ρεάλ – Μπιλμπάο, το Παρί – Μονακό, το Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης, το Φιορεντίνα – Ιντερ. Ιδιαίτερο (στοιχηματικό) ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζουν τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα που πλησιάζουν στο τέλος τους.
Ο Μίλτος Ζωγράφος καταγράφει το κίνητρο κάθε ομάδας και βρίσκει τα καλύτερα σημεία από τις αγωνιστικές σε Σουηδία και Νορβηγία.

Μήπως ξεχάσαμε κάτι; Α, ναι, τη νέα… φόρμα που λανσάρει η KING BET. Θα βλέπετε πιο εύκολα τις επιδόσεις των ομάδων στα 6 τελευταία ματς, μαζί με τα under/over και τα γκολ. Ελπίζουμε να σας αρέσει και να σας διευκολύνει στη μελέτη. Τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις