KING BET Παρασκευής 31 Οκτωβρίου 2014

Οταν ο Φαν Πέρσι έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά την περασμένη Κυριακή στο 93ο λεπτό, ένα επιφώνημα ανακούφισης ακούστηκε σε όλο το Μάντσεστερ. Οχι μόνο στην… κόκκινη πλευρά, αλλά και στη γαλάζια. Η Σίτι είχε ηττηθεί μια μέρα νωρίτερα από τη Γουέστ Χαμ και ήλπιζε η αιώνια αντίπαλός της, Γιουνάιτεντ, να σταματήσει την προέλαση της Τσέλσι. Εστω και στις καθυστερήσεις, η ελπίδα έγινε πραγματικότητα. Γιατί, αν η διαφορά εκτοξευόταν στους 8 πόντους, η Σίτι θα είχε μπροστά της ένα βουνό…
Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ έχουν το δικό τους τετ α τετ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει την κρισιμότητα του αγώνα. Φαίνεται από τη βαθμολογία. Οπως φαίνεται και από την παράδοση πόσο συγκλονιστικά είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια.



Από το 1-6 του 2011 στο «Ολντ Τράφορντ», στο 2-3 του 2012 στο «Ετιχαντ», μέχρι τις 3 σερί νίκες που έχουν οι «πολίτες». Α, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στατιστικό: στα 22 τελευταία ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, έχει βγει μόλις 1 ισοπαλία!

Πολύ ασχοληθήκαμε με το ντέρμπι του Μάντσεστερ, πάμε και σε ένα άλλο, πολύ μεγάλο παιχνίδι. Από τη Γερμανία αυτή τη φορά. Εδώ, η βαθμολογία δεν λέει την… αλήθεια, γιατί η απόσταση των δύο ομάδων είναι χαώδης. Αλλά, μόλις πριν από 17 μήνες, Μπάγερν και Ντόρτμουντ αναμετρήθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Αν, μάλιστα, ψάχνετε να βρείτε ποια ομάδα έχει νικήσει φέτος τους Βαυαρούς, μην πάτε… μακριά, η Μπορούσια του Κλοπ είναι, στο Σούπερ Καπ τον περασμένο Αύγουστο.

Από Ελλάδα, κρατάμε το γεγονός ότι τα 8 από τα 9 ματς της αγωνιστικής διεξάγονται σε γήπεδα της περιφέρειας. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, ενώ ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Ατρόμητο. Θέλετε ένα στοιχείο γι’ αυτό το ζευγάρι; Στα 13 τελευταία μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, μόνο μία φορά νίκησε η ομάδα που ήταν γηπεδούχος!
Σύγκρουση με πλούσιο παρελθόν στην Ιταλία.

Το «Ντέρμπι του Ηλιου», Νάπολι εναντίον Ρόμα. Εχει ονομαστεί έτσι γιατί όταν χτιζόταν ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο πόλεις δεν έβρεξε ποτέ. Ομως, στις σχέσεις των δύο συλλόγων επικρατούσε πάντα… συννεφιά (ενίοτε και… μπόρα), με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, όπου οι οπαδοί έδωσαν ραντεβού θανάτου στη Ρώμη τον Μάιο (στον τελικό Κυπέλλου Νάπολι – Φιορεντίνα), με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας φίλος των «παρτενοπέι».
Δύο λόγια για τα υπόλοιπα, ξεκινώντας από τρία σκανδιναβικά πρωταθλήματα που ρίχνουν αυλαία. Κλείνει η σεζόν σε Α’, Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας και ο Μίλτος Ζωγράφος βγαίνει για… κυνήγι υψηλών αποδόσεων, με βάση το κίνητρο και το παρασκήνιο.

Γνωστός… συνωμοσιολόγος, άλλωστε. Σε Ιρλανδία και Φινλανδία θα ανακηρυχθεί ο Κυπελλούχος του 2014, στην Τουρκία έχουμε Μπεσίκτας – Φενέρ (ο Νίκος Μποζιονέλος στηρίζει «αετούς»), ενώ στη Λατινική Αμερική τα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική ευθεία και κάθε πόντος από δω και στο εξής είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Αυτά ως μια πρώτη γεύση για το τετραήμερο. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε ξανά την Τρίτη με ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις