KING BET Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014

Η αυλαία της φάσης των ομίλων στα δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα σηματοδοτεί το μέσον -πάνω κάτω- της σεζόν. Είναι ουσιαστικά το πρώτο μακρόσυρτο «ουφ» που ακούγεται από τους συντάκτες των διπλανών γραφείων, καθώς εδώ και ένα 4μηνο περίπου έπρεπε να «βγάλουν» το ρεπορτάζ των 80 ομάδων που συμμετείχαν στους ομίλους. Ο (στοιχηματικός) απολογισμός της KING BET σ’ αυτά τα 240 ματς των έξι αγωνιστικών (96 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 144 στο Γιουρόπα Λιγκ), είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικός. Δεν χρειάζονται νούμερα και ποσοστά. Καθένας από εσάς γνωρίζει πολύ καλά…
Μη νομίζετε ότι επειδή μπαίνουμε στην καρδιά του Δεκέμβρη, λιγοστεύουν δραματικά οι αγώνες που έχουμε να μελετήσουμε για το παρολί μας. Το αντίθετο. Υπάρχουν επιλογές για όλες τις τσέπες και όλες τις προτιμήσεις. Τι κρατάμε από τα ματς του τετραημέρου; Το γεγονός ότι οι κορυφαίες αναμετρήσεις διεξάγονται ΟΛΕΣ την Κυριακή. Σπάνιο… φαινόμενο.



Για παράδειγμα, την Κυριακή παίζουν: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, Τζένοα – Ρόμα, Μίλαν – Νάπολι, Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο, Λεβερκούζεν – Γκλάντμπαχ, Μονακό – Μαρσέιγ, Πόρτο – Μπενφίκα, Αϊντχόφεν – Τβέντε και Φέγενορντ – Αλκμααρ. Εννέα αγώνες με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά -πάνω απ’ όλα- αγώνες με ισχυρότατο ψυχολογικό κίνητρο, καθώς -σε άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο- οι αντίπαλοι έχουν… αιώνιες διαφορές μεταξύ τους.

Κορυφαίο, βέβαια, το Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ. Στην Αγγλία λένε ότι η λέξη «ντέρμπι» αφορά μονάχα αγώνες ομάδων από την ίδια πόλη. Κάνουν όμως μια εξαίρεση όταν αναφέρονται σε τούτο το ζευγάρι. Κάθε χρόνο, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι, το ματς των «κόκκινων διαβόλων» με τους «κόκκινους» αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το Νησί. Το μεθαυριανό είναι (και) παράξενο. Ισως γιατί βρίσκει τη United στο ζενίθ (της) και τη Λίβερπουλ στο ναδίρ (της). Ισως γιατί άλλη μία αποτυχία των «ρεντς» δώσει την αφορμή για εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Η ομάδα του Ρότζερς βιώνει δύσκολες στιγμές, καθώς έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχει απομακρυνθεί από την πρώτη τετράδα, ενώ την Τρίτη έμεινε έξω και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για τον ίδιο τον Ρότζερς, πρώτη φορά από τότε που πάτησε το πόδι του στο «Ανφιλντ» έχει μπει τόσο… βαθιά στο στόχαστρο.

Πολύ ενδιαφέροντα ραντεβού έχουμε και στα άλλα πρωταθλήματα. Αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Στεκόμαστε λίγο παραπάνω στη σύγκρουση κορυφής στην Πορτογαλία ανάμεσα σε «δράκους» και «αετούς», στη δύσκολη υποχρέωση της Ρόμα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την εξαιρετική Τζένοα και τη μεγάλη μάχη των Βάσκων μεταξύ Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο. Στα δικά μας τα λημέρια, ξεχωρίζουν οι αγώνες Λεβαδειακός – Ολυμπιακός, Αστέρας – Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, ενώ ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δείχνει να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Κέρκυρα.
Μια γρήγορη κουβέντα για τα υπόλοιπα.

Τελειώνουν και επίσημα αυτό το γουικέντ η Αργεντινή με την ανάδειξη της πρωταθλήτριας (Ράσινγκ ή Ρίβερ), το Μεξικό (δεύτερος τελικός της Λιγκίγια ανάμεσα σε Κλαμπ Αμέρικα και Τίγκρες), η Χιλή (θα καθοριστούν ποιες ομάδες θα πάνε σε Λιμπερταδόρες ή Σουνταμερικάνα) και η Ιαπωνία (με τον τελικό Κυπέλλου). Μαζί τους, κλείνει η χρονιά για την Αυστρία (θα την ξαναβρούμε μέσα Φεβρουαρίου). Αυτά ως μια πρώτη εικόνα για το τι έχουμε το ερχόμενο τετραήμερο. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη με πλήρη αγωνιστική σε Σούπερ Λίγκα, Α’, Β’ Γερμανίας και πολλά Κύπελλα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις