KING BET Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου 2014

Ανέβηκε στα ύψη η αδρεναλίνη μεσοβδόμαδα. Με πολλά ματς που προκάλεσαν κουβέντα, με πανέμορφα γκολ (απίστευτα τα δύο από τα τρία στο Φάληρο) και φάσεις (χάιλαϊτ αυτό που έχασε η Στόουκ στο φινάλε), με εκπλήξεις στη Γαλλία, απ’ όλα είχε το μενού. Και μην περιμένετε να… ησυχάσουμε το ερχόμενο τετραήμερο. Ακόμα πιο πολλά έχουμε να δούμε. Οσο πλησιάζουμε προς τη διακοπή λόγω εορτών, οι ομάδες θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να τις βρει ο νέος χρόνος σε ηρεμία. Αν μάλιστα συνυπολογίσετε ότι τρία (… δυόμισι, για να είμαστε ακριβείς) πρωταθλήματα ρίχνουν αυλαία, τότε διαπιστώνετε πόσο ενδιαφέρον είναι το κουπόνι που έχουμε μπροστά μας.
Ξεκινάμε την περιήγησή μας από μια ομάδα που η πορεία της έχει γίνει αντικείμενο σχολίων και έκπληξης. Καταλάβατε προφανώς, κοιτάζοντας το εξώφυλλο, ότι το «θέμα» μας σήμερα είναι η Ντόρτμουντ. 

Για όσους το έχουν… ξεχάσει, μιλάμε για τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, πρωταθλήτρια Γερμανίας το 2011 και το 2012 και τον σύλλογο με το μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης οπαδών στο γήπεδό της (κοντά στο 99%). Αυτή η ομάδα λοιπόν, μετά από 13 αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα, έχει βρεθεί στην τελευταία (!) θέση της κατάταξης, με 8 ήττες στο παθητικό της και με το μέλλον της κάθε άλλο παρά ευοίωνο. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς με τη Χόφενχαϊμ, θα φανεί από τα πονταρίσματα που θα πάρει ο άσος…
Στο πρόγραμμα της Α’ Γερμανίας βρίσκουμε και το ντέρμπι (ο… Θεός να το κάνει) Μπάγερν – Λεβερκούζεν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι την τελευταία 3ετία, μόλις δύο γερμανικές ομάδες έχουν περάσει νικηφόρα από την «Αλιάνζ Αρίνα»: η Ντόρτμουντ (που λέγαμε παραπάνω) και η Λεβερκούζεν (που… λέμε τώρα).

Ενδιαφέρουσα η 13η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, με 8 αγώνες να διεξάγονται στην περιφέρεια (ξεχωρίζουν το Ξάνθη – ΠΑΟΚ και το Αστέρας – Παναθηναϊκός) και ένα μόλις στο Κέντρο (Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα), αμφίρροπα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ (με Νιούκαστλ – Τσέλσι και Σίτι – Εβερτον), δύσκολη έξοδος για την πρωτοπόρο του Καμπιονάτο, Γιουβέντους, που παίζει στη Φλωρεντία, ενώ η εντυπωσιακή Τζένοα φιλοξενεί τη Μίλαν, τοπική συνάντηση στην Καταλονία μεταξύ Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, σκληρή μάχη στην Τουρκία ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Τράμπζονσπορ και πάει λέγοντας…

Να πούμε και δύο λόγια για τα λάτιν πρωταθλήματα. Τελειώνουν Α’ Βραζιλίας (έχουν μείνει ελάχιστες εκκρεμότητες), Χιλή (σφαγή στην κορυφή) και Αργεντινή (δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες που αφορούν τις διεκδικήτριες του τίτλου). Σε Ελβετία και Δανία έχουμε την τελευταία αγωνιστική του 2014, ενώ στην Αμερική θα μάθουμε ποια ομάδα θα καθίσει στο θρόνο καθώς διεξάγεται ο τελικός των πλέι οφ (Λ.Α. Γκάλαξι – Νιου Ινγκλαντ). 

Δεν είπαμε τίποτα για Κύπελλο Αγγλίας (16 ματς περιλαμβάνει το κουπόνι). Ουδέν πρόβλημα. Τα «λένε» όλα ο Γιάννης Αλυσανδράτος και ο Μάρκος Χάννα που κάνουν επίσημο «ντεμπούτο» έχοντας το ρεπορτάζ των ομάδων Α’ και Β’ Αγγλίας (σελ.22-25). Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη, με το φινάλε των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις