KING BET Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2014

Οποιος έχει την ευχέρεια (λέμε τώρα…) να βρεθεί τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην Αγγλία, ειδικά στο Λονδίνο, θα βιώσει μια υπέροχη εμπειρία. Δεν υπάρχει δρόμος που να μην είναι γεμάτος από κόσμο. Δεν υπάρχει μαγαζί που να μην γίνεται συνωστισμός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κουβαλάει τσάντες στα χέρια του. Χαμός. Και μόλις επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφήνουν τα πράγματα και ξαναφεύγουν. Πού πάνε; Στο γήπεδο. Εθιμο που… χάνεται στα βάθη των αιώνων. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το πώς προέκυψε ο όρος Boxing Day. Μικρή σημασία έχει. Ποδοσφαιρικά, πάντως, οι Αγγλοι την έχουν ταυτίσει με ψώνια και μπάλα (και με το κυνήγι της αλεπούς, όπως γράφει ο Billaras). Οταν όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ξεκουράζεται, στο Νησί συνεχίζουν κανονικά. Και, μάλιστα, πιο εντατικά.
Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές στα αγγλικά πρωταθλήματα. Μία στις 26 του μήνα, μία στις 28 και μία την 1η του νέου έτους!



Εδώ θα φανεί ποιος αντέχει, ποιος έχει βάθος στο ρόστερ, ποιος μπορεί να διαχειριστεί τα διαδοχικά ματς. Σχεδόν πάντα γίνονται γκέλες (διαβάστε το σχετικό θέμα του Κοσμά Παπαϊωάννου στη σελίδα 6), το θέμα είναι να τις εντοπίσουμε και στο τρέχον κουπόνι. Α, μια που είπαμε για το κουπόνι. Εβδομαδιαίο είναι αυτό που έχετε μπροστά σας, καθώς περιλαμβάνει όλους τους αγώνες από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Και επειδή πρέπει να είστε απόλυτα ενημερωμένοι, η KING BET θα κυκλοφορήσει ξανά το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, με όλες τις λεπτομέρειες των αγώνων της Boxing Day, προτάσεις, στατιστικά και πίνακες.

Πάμε τώρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η πρωτεύουσα της Αγγλίας έχει την τιμητική της στο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς εκεί θα διεξαχθούν οι τρεις από τους δέκα αγώνες του προγράμματος. Ξεκινάμε με Τσέλσι – Γουέστ Χαμ, κλείνουμε με Αρσεναλ – ΚΠΡ, τέσσερις λονδρέζικες ομάδες μεταξύ τους. Και ενδιάμεσα, Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον. Οσο για τα… βαριά χαρτιά της κατηγορίας, η Λίβερπουλ παίζει εκτός με την Μπέρνλι, η Σίτι εκτός με τη Γουέστ Μπρομ, η Τότεναμ εκτός με τη Λέστερ και η Γιουνάιτεντ εντός με τη Νιούκαστλ. Τα θέματα και τις προτάσεις του Μάκη Μηνδρινού θα τα βρείτε στις σελίδες 15-17.

Την παραμονή Χριστουγέννων δράση υπάρχει μόνο στα… χωριά της Ιταλίας, κοινώς στη Serie B. Ο Πάνος Γαρίδης μελέτησε τα 11 ζευγάρια, τα… εμπλούτισε με την παραδοσιακή -σ’ αυτές τις περιπτώσεις- «πονηριά» και έβγαλε τα καλύτερα σημεία της 20ής αγωνιστικής. Από τα υπόλοιπα, κρατήστε τα 5 ματς στο Βέλγιο, με τον Νίκο Μπέλτσο να… αποθεώνει την Κόρτραϊκ που τον… τίμησε προχτές πληρώνοντας το διπλό στο Λόκερεν σε απόδοση 3.65.

Αυτά ως μια πρώτη εικόνα για το τι μας περιμένει το ερχόμενο τετραήμερο. Τα ξαναλέμε το Σάββατο, όπου θα βρείτε πλήρη ρεπορτάζ ΟΛΩΝ των αγώνων που θα έχουν προηγηθεί την Boxing Day και προτάσεις για τα ματς από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και να περάσετε καλά όλες αυτές τις άγιες ημέρες, προσφέροντας απλόχερα την αγάπη σας σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις