KING BET Τρίτης 9 Δεκεμβρίου 2014

Τι… μακελειό ήταν αυτό που έγινε στο προηγούμενο κουπόνι; Από πού να γλιτώσει κάποιος; Σε όλες τις χρονικές ζώνες ήρθαν πολλά ανάποδα αποτελέσματα και όποιος κατάφερε να βγει με κέρδος από τη μάχη με τους μπουκ, ας περάσει από τα γραφεία μας να του προσφέρουμε μια επιτελική θέση. Δικαιωματικά την αξίζει. Οπως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι συντάκτες της KING BET, που -θέλουμε να πιστεύουμε ότι- έσωσαν πολύ κόσμο. Ολοι (ή σχεδόν όλοι) είχαν διαβλέψει την… επικινδυνότητα του προγράμματος και επέλεξαν να προτείνουν αμφίρροπα ματς, αποφεύγοντας τα… φτωχά και επίφοβα στάνταρ. Τέλος πάντων, ο «πόλεμος» συνεχίζεται και μάλιστα με το τελευταίο «ευρωπαϊκό» κουπόνι της χρονιάς. Κάθε φορά που έχουμε μπροστά μας το φινάλε των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, όλες οι συζητήσεις (και τα πονταρίσματα, εννοείται) περιστρέφονται γύρω από το κίνητρο. 


Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται, ποιες όχι, ποιες θα χαριστούν. Σωστή η σκέψη, αλλά όχι πάντα αποδοτική. Γιατί αν έρχονταν όλα τα αποτελέσματα φυσιολογικά, δεν θα υπήρχε στοίχημα. Εδώ και χρόνια «φωνάζουμε» ότι δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες σ’ αυτό το επίπεδο. Αλλο χαλαρές, άλλο αδιάφορες. Τα λεφτά που δίνει η ΟΥΕΦΑ είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οπως και τη βαθμολογία στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Πάρτε, για παράδειγμα, τον Παναθηναϊκό. ΟΚ, έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά «τρέχει» να διορθώσει τη βαθμολογία του. Ποιος θεωρεί λοιπόν ότι θα παραταχθεί αδιάφορος την Πέμπτη κόντρα στην Εστορίλ;

Τέλος οι θεωρίες, πάμε στην πράξη. Μεθαύριο το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι 48 ομάδες που θα μας κάνουν (στοιχηματική) παρέα από τον Φεβρουάριο. Σήμερα και αύριο θα βγουν οι 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, την Πέμπτη οι 32 του Γιουρόπα. Μακάρι, ανάμεσα σ’ αυτές τις 48 να βρίσκονται και οι δύο ελληνικές που βρίσκονται ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Τι χρειάζονται; Ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τη νίκη με τη Μάλμε, περιμένοντας ένα (όχι και τόσο μικρό) θαύμα από την Ιταλία, να πάρει δηλαδή η Ατλέτικο το διπλό με τη Γιουβέντους. Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στην κληρωτίδα των 16 κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα μαντάτα από το Τορίνο δεν είναι ευχάριστα, τότε θα πρέπει να διασφαλίσουν τουλάχιστον την ισοπαλία ώστε να συνεχίσουν στο Γιουρόπα.

Πιο απλά είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ για να στείλει εκπρόσωπο στη… Νιόν. Κοινή συνισταμένη των δύο ομάδων μας η αρνητική ψυχολογία που κουβαλάνε από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, ούτε η εμπειρία τούς λείπει ούτε η στήριξη από την εξέδρα (θα τους λείψει). Κυρίως, δε, αμφότερες έχουν πολύ καλούς προπονητές για να διαχειριστούν οποιαδήποτε κρίση.

Για Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, το φινάλε δεν κρύβει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο Αστέρας θα τερματίσει 3ος στον όμιλό του, ανεξάρτητα με τι αποτέλεσμα θα φέρει στο Βελιγράδι, ενώ ο Παναθηναϊκός οφείλει, όπως λέγαμε και στο ξεκίνημα, να βελτιώσει τη θέση του στην ΟΥΕΦΑ, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Εστορίλ. Ε, δεν έχουν και την πιο δύσκολη αποστολή…

Εκτός από τα δύο Κύπελλα Ευρώπης, στο κουπόνι βρίσκουμε τον δεύτερο τελικό του Σουνταμερικάνα, Κύπελλο Αγγλίας, Σκωτίας, Τουρκίας, Λιγκ Τρόφι και πλέι οφ Μεξικού. Για τέτοια εποχή, μια χαρά πρόγραμμα είναι. Οπως και το μπασκετικό, με φουλ Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις