King Bet Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017

Τελευταία αγωνιστική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην αφρικανική ζώνη. Ο πρώτος από κάθε όμιλο, συνολικά πέντε, θα βρεθούν στα τελικά. Με έναν βαθμό απέναντι στην αποκλεισμένη Λιβύη, η Τυνησία επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ έπειτα από δύο διοργανώσεις, ελπίζοντας για κάτι καλύτερο από την 26η, την 29η και την 24η θέση στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της (0 νίκες). Η Νιγηρία έχει ήδη επικυρώσει την έκτη συμμετοχή της στα επτά τελευταία τουρνουά. Ομοίως η Αίγυπτος, την οποία είδαμε τελευταία φορά στη διοργάνωση το 1990 στο Κάλιαρι και εκείνο το 1-0 από την Αγγλία, με παρόντες τους καινούριους τότε παίκτες του ΠΑΟΚ, Χοσάμ Χασάν και Ιμπραΐμ Χασάν.
Νότια Αφρική και Σενεγάλη είναι οι μοναδικές που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς το μεταξύ τους ματς, πέρσι τέτοια εποχή, ακυρώθηκε λόγω του ανύπαρκτου πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Νοτίου Αφρικής στο 0-0 (2-1 τελικό).



Το παίζουν σήμερα, και με νίκη στο Πολοκουάνε η παρέα του Μανέ (Σενεγάλη) θα βρεθεί για δεύτερη φορά στα τελικά. Με ισοπαλία θα… κυνηγηθεί από τις Μπουρκίνα Φάσο και Πράσινο Ακρωτήρι, ενώ με ήττα θα απειλείται και από τη Νότια Αφρική, με την οποία θα ξαναπαίξει την Τρίτη.

Η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ στις πέντε αγωνιστικές του ομίλου, το Μαρόκο, θέλει νίκη ή ισοπαλία στο Αμπιτζάν με την Ακτή Ελεφαντοστού για να προκριθεί. Αν χάσει, τότε το παρών στα τελικά θα δώσει η Ακτή, για τέταρτη διαδοχική τετραετία.

Το ίδιο θα επιδιώξει να πετύχει και η παρούσα στο Μουντιάλ από το 2006, Αυστραλία. Φιλοξενείται από την Ονδούρα, την οποία είδαμε να βάζει ένα γκολ στους έξι αγώνες της στα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Απόψε το πρώτο ματς, την Τετάρτη το πρωί ο επαναληπτικός στο Σίδνεϊ. Νέα Ζηλανδία και Περού το άλλο «σταύρωμα» ομάδων από διαφορετικές ηπείρους, με το Περού να έχει να παίξει σε τελική φάση από το 1982.

Μόνο στις 2 από τις 20 διοργανώσεις έχει λείψει η Ιταλία (1930, 1958), η οποία αγωνίζεται απόψε στη Στοκχόλμη απέναντι στην απούσα από τα δύο τελευταία Μουντιάλ, Σουηδία (ο επαναληπτικός τη Δευτέρα στο Μιλάνο).
Αύριο μονομαχούν Δανία και Ιρλανδία, αμφότερες εκτός τελικών το 2014 (η ρεβάνς την Τρίτη), ενώ την Κυριακή (19:00) η μόνιμη από το 2004 στα τελικά, Ελβετία, υποδέχεται στον επαναληπτικό τη Βόρεια Ιρλανδία που έχει να συμμετάσχει στα τελικά εδώ και 31 χρόνια.
Η ήττα από το Βέλγιο τον Σεπτέμβριο είναι η μοναδική της Εθνικής μας στους 15 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κυριακή, 21:45, η ρεβάνς με την Κροατία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις