King Bet Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2017

Σαν να έχει πλήρη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Βελγίου μοιάζει το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου: τα 8 ζευγάρια αποτελούνται από τις ομάδες της ανώτατης κατηγορίας. Η πρωτοπόρος Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, την οποία νίκησε προχθές εντός έδρας 3-2 για το πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας στο 80’ και σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 87’. Ηταν το πέμπτο διαδοχικό τους γκολ/γκολ.
Η δεύτερη στην κατάταξη Σαρλερουά αγωνίζεται στην έδρα της Μουσκρόν, εκεί από όπου πέρασε με 5-2 στο ξεκίνημα της σεζόν, φτάνοντας έτσι τις επτά διαδοχικές επιτυχίες εναντίον της. Η τρίτη Αντερλεχτ αντιμετωπίζει την 6η Σταντάρ Λιέγης, με τις 6 από τις 8 πιο πρόσφατες μεταξύ τους συγκρούσεις να συνοδεύονται από under.
Αήττητη συνεχίζει η Παρί Σεν Ζερμέν στο Σαμπιονά μετά το κυριακάτικο εκτός έδρας 2-1 επί της Μονακό.



Υποδέχεται αύριο την 11η Τρουά, στον πρώτο τους αγώνα μετά το προ ενάμιση έτους 9-0 στο Τρουά.
Φοβερό αυτό που έχει πετύχει η Λυών: επικράτησε με 5-0 στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα (τις Τρουά, Σεντ Ετιέν και Νις). Αύριο υποδέχεται την προτελευταία Λιλ, την οποία νίκησε μόνο στη μία από τις πέντε τελευταίες φορές που τη φιλοξένησε. Εξι διαδοχικά No Goal ανάμεσα στην 5η Ναντ και την 3η Μονακό, under έληξαν οι 4 συναντήσεις της Ανζέ με τη Ρεν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Τα 30ό σερί ματς χωρίς ήττα θα φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που δεν επιτρέψει στη Σαουθάμπτον να φύγει με το «τρίποντο» από το «Ιτιχάντ». Πέρσι οι «άγιοι» προηγήθηκαν εκεί, για να πάρουν τελικά την ισοπαλία 1-1. Στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» της Γουότφορντ κατεβαίνει η δεύτερη στη βαθμολογία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκεί που πέρσι έχασε 3-1. Η ισοπαλία απουσιάζει από τις 14 τελευταίες συναντήσεις τους (12 νίκες η Γιουνάιτεντ).

Χωρίς «Χ» είναι και οι 16 τελευταίες υποχρεώσεις της Λανούς (7 νίκες), η οποία χρειάζεται τη νίκη με δύο γκολ διαφορά για να κατακτήσει το πρώτο Λιμπερταδόρες στην ιστορία της. Αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά, το ματς με την Γκρέμιο θα πάει στην παράταση. Στο πρώτο ματς οι Αργεντινοί είχαν χάσει 1-0 και δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Κιέβο και Βερόνα συναντιούνται για πρώτη φορά στο Κύπελλο. Πριν από 40 μέρες για το πρωτάθλημα η Κιέβο νίκησε 3-2 στην κοινή τους έδρα, σε ένα ματς με δύο πέναλτι και μία κόκκινη στο 40’ (εις βάρος της Βερόνα).
Δεκατρία χρόνια έχουν να βρεθούν σε επίσημο ματς Ουντινέζε και Περούτζια, με τις 4 από τις 5 τελευταίες συναντήσεις τους να λήγουν ισόπαλες. Καμία από τις 8 πιο πρόσφατες, συμπεριλαμβανομένου του φιλικού το 2009 (1-1), δεν έληξε με νικητή την ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας.
Οι 4 από τις 8 αναμετρήσεις της περσινής αντίστοιχης φάσης στο Κύπελλο Ιταλίας έληξαν ισόπαλες. Ενα ματς κρίθηκε στα πέναλτι και τρία στην παράταση, μεταξύ των οποίων και το Τζένοα - Περούτζια 4-3.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις