King Bet Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2017

Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι είναι οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 4 αγωνιστικές στη φάση των ομίλων. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Σαχτάρ Ντονέτσκ και Μπεσίκτας είναι οι άλλες επτά πολύ πιθανές ομάδες που θα ακολουθήσουν τις 4 προαναφερθείσες, και είναι αυτές που έχουν εξασφαλίσει -στη χειρότερη- την είσοδό τους στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Μόνο τη νίκη χρειάζεται ο Ολυμπιακός στη Λισσαβώνα για να έχει ελπίδες για την τρίτη θέση του ομίλου. Αν την πάρει, θα ισοβαθμήσει με τη Σπόρτινγκ και με καλύτερο αποτέλεσμα από αυτήν την τελευταία αγωνιστική, όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας υποδέχεται τη Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ παίζει στη Βαρκελώνη, θα πάρει εκείνος το εισιτήριο για το Γιουρόπα. Αν νικήσει τη Σπόρτινγκ και με δύο γκολ διαφορά, ή έστω με ένα γκολ αλλά από σκορ 3-2 και πάνω, τότε θα έχει το πλεονέκτημα και στη μεταξύ τους ισοβαθμία.



Ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει ευκολότερα τα πράγματα για τις Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης στον όγδοο όμιλο, κρατώντας δύο φορές στο «Χ» την Ντόρτμουντ. Απόψε υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που η Μπορούσια θα υποδεχθεί την αήττητη Τότεναμ. Τρία σκορ έχουν εμφανιστεί στο γκρουπ, ανεξαρτήτως έδρας: τρία 1-1, τρία 3-1 και δύο 3-0.

Ενα ματς έχει χάσει ο Απόλλων Λεμεσού στον όμιλο με Ιταλούς, Γάλλους και Αγγλους. Την προηγούμενη αγωνιστική, στο εντός με την Αταλάντα, ισοφάρισε σε 1-1 στο 94’. Ηταν το δεύτερο από τα τέσσερα ως τώρα ματς στον όμιλο που έπαιξε Κύπριος ποδοσφαιριστής, ο 33χρονος διεθνής μέσος Γιώργος Βασιλείου, και η πρώτη που αγωνίστηκε Ελληνας, ο Φώτης Παπουλής. Ο αήττητος στο πρωτάθλημα Απόλλων χρειάζεται μόνο το «τρίποντο» στη Λυών για να έχει ελπίδες πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική που θα υποδεχθεί την Εβερτον.

Με «τρίποντο» επί της Ριέκα η ΑΕΚ εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, αρκεί την ίδια ώρα η Αούστρια Βιέννης νε μην φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Μιλάνο. Η Ενωση νίκησε στις πέντε τελευταίες συναντήσεις της με κροατικές ομάδες, σε όλες με γκολ/γκολ και επομένως over. Εντός έδρας έχει τρία στα τρία εναντίον Κροατών. Για τη Ριέκα είναι το τέταρτο παιχνίδι της με ελληνική ομάδα. Στα τρία προηγούμενα, όλα το τελευταίο τετράμηνο, ηττήθηκε.

Πρώτος τελικός στο Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στη δύο φορές κάτοχο της διοργάνωσης, Γκρέμιο, και τη νικήτρια του Σουνταμερικάνα το 2013, Λανούς. Ο επαναληπτικός σε μία εβδομάδα στο Μπουένος Αϊρες. Ημιτελικά στο Σουνταμερικάνα, με την παρουσία επίσης Βραζιλιάνων και Αργεντινών. Η Φλαμένγκο φιλοξενεί την κολομβιανική Τζούνιορ, ενώ η Ιντεπεντιέντε αγωνίζεται στην Ασουνσιόν με την παραγουανική Λιμπερτάδ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις