KING BET Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2017

Στο 80’ του προ μερικών εβδομάδων εκτός έδρας αγώνα με την Κροατία πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στην εθνική Φινλανδίας ο 23χρονος επιθετικός Πούρου Σόιρι. Δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε, και έγινε το θέμα της ημέρας σε τρεις χώρες. Στην πατρίδα του, για το σπουδαίο αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ (1-1), στην Ισλανδία, καθώς την έστειλε στην κορυφή του ομίλου και εν τέλει στο Μουντιάλ, και βέβαια στην Κροατία, η οποία έπεσε αναπάντεχα στη δεύτερη θέση.
Η ομοσπονδία έδρασε άμεσα. Απέλυσε τον Τσάτσιτς, και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ουκρανία, τέσσερις μέρες αργότερα, κατέβηκε με τον Ζλάτκο Ντάλιτς, προπονητή επί μία επταετία συλλόγων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι αλλαγές του 51χρονου κόουτς στο αρχικό σχήμα περιορίστηκαν στον Λόβρεν (Λίβερπουλ) που είχε αποθεραπευτεί και τον Μπάντελι (Φιορεντίνα) που είχε εκτίσει.



Με ήττα έχανε και τη δεύτερη θέση, με ισοπαλία ή νίκη προκρινόταν. Χάρη στα γκολ του Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ) συνέβη το δεύτερο (2-0), και έτσι μαζί με τους Σούμπασιτς (Μονακό), Βρσάλικο (Ατλέτικο Μ.), Μόντριτς (Ρεάλ Μ.), Πέρισιτς (Ιντερ), Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα) και Μάντζουκιτς (Γιουβέντους) είναι έτοιμη για τη διπλή μονομαχία με την ομάδα απέναντι στην οποία δεν έχει και τα καλύτερα στατιστικά.

Η Εθνική μας ήταν η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα της Κροατίας για τα προκριματικά Μουντιάλ, πριν από 21 χρόνια. Σε εκείνο το ματς, 10 Νοέμβρη του ’96, όπως και στα άλλα δύο που ακολούθησαν, η Ελλάδα έφυγε με την ισοπαλία (1-1, 2-2, 0-0), έχοντας σκοράρει πρώτη (στα δύο βέβαια από αυτά). Η Ελλάδα δεν έχανε στο πρώτο ημίχρονο καμίας εκ των έξι συνολικά συναντήσεών της με τους Κροάτες.

Από τα 30 εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Κροατία έχει χάσει μόνο τα τρία (Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο), στα οποία ήταν πίσω και στο πρώτο ημίχρονο. Οι 9 από τους 10 αγώνες της στον όμιλο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα συνοδεύτηκαν από under, σημείο που εμφανίστηκε και στα 11 από τα 12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στα προκριματικά Μουντιάλ. Η Εθνική μας είναι αήττητη στα 8 τελευταία εκτός έδρας (5 νίκες) στην ίδια διοργάνωση, ενώ σκόραρε στα 12 από τα 13 τελευταία εκτός.

Οι ρεβάνς τόσο του αγώνα της Εθνικής μας όσο και αυτού ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ελβετία διεξάγονται την Κυριακή. Παρασκευή και Δευτέρα λύνουν τις διαφορές τους Σουηδία και Ιταλία, Σάββατο και Τρίτη Δανία και Ιρλανδία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις