KING BET Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018

Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία και μία εκ των Ολλανδίας, Γαλλίας, θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρώτη διοργάνωση του UEFA Nations League στο φάιναλ φορ που θα γίνει τον Ιούνιο.
Οι 4 αυτές ομάδες, αν δεν προκριθούν στο Euro μέσω των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος -η κλήρωση των οποίων θα γίνει τον Δεκέμβριο- θα παίξουν στα πλέι οφ του Euro τον Μάρτιο του 2020 για τις 4 τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Εκτός από τις Ελβετία, Πορτογαλία και Αγγλία, στα πλέι οφ έχουν προκριθεί ακόμη οι Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Δανία, Φινλανδία, Γεωργία και Λευκορωσία.
Η Εθνική μας τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της, και για να έχει την ευκαιρία των πλέι οφ του Euro, εφόσον βέβαια δεν τερματίσει στη μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της στα προκριματικά, θα πρέπει οι Φινλανδία και Ουγγαρία να προκριθούν αυτόματα από τα προκριματικά, ούτως ώστε να πάρει τη θέση τους.



Οι ομάδες που θα έχουν την εναλλακτική πρόκρισης στο Euro μέσω των πλέι οφ θα συμπληρωθούν μέσα από τις αποψινές αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Στην Α’ κατηγορία, το Πορτογαλία - Πολωνία δεν θα διαφοροποιήσει τίποτα στην κατάταξη (1η η Πορτογαλία, 3η η Πολωνία), όμως στη Β’, το Σουηδία - Ρωσία θα καθορίσει ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη. Η Ρωσία χρειάζεται έστω το «Χ» στη Στοκχόλμη για να συμμετάσχει αν χρειαστεί στα πλέι οφ του Euro, και να προβιβαστεί ταυτόχρονα στην Α’ κατηγορία του UEFA Nations League.

Τη νίκη για τον ίδιο σκοπό (και άνοδο στη Β’) χρειάζεται και η Σκωτία απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο με «Χ» θα τερματίσει αυτό πρώτο. Το «τρίποντο» θέλει και η Σερβία απέναντι στη χωρίς βαθμό Λιθουανία, ούτως ώστε να μην απειλείται από τη Ρουμανία που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω (φιλοξενείται από το Μαυροβούνιο) και από την οποία υστερεί στην ισοβαθμία.

Στη Δ’ κατηγορία, το Κόσοβο κατακτά την κορυφή του ομίλου του με μια ισοπαλία εντός έδρας με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο όμως με μια νίκη στην Πρίστινα θα πάρει η ίδια τη δυνατότητα πρόκρισης μέσω των πλέι οφ στο προσεχές Euro.

Αν η Παλμέιρας νικήσει τη 17η Αμέρικα Μινέιρο και την ίδια ώρα (01:45, ξημερώματα Πέμπτης) η 2η Φλαμένγκο δεν επικρατήσει της 4ης Γκρέμιο, τότε η Παλμέιρας θα κατακτήσει τον τίτλο, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οκτώ under στις 9 τελευταίες μονομαχίες της με την Αμέρικα, σημείο που «βγήκε» στους 7 από τους 9 αγώνες της προηγούμενης αγωνιστικής και στους 8 από τους 10 της προπροηγούμενης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις