KING BET ΤΡΙΤΗΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι 4 από τους 8 πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έληξαν ισόπαλοι. Σε άλλους 3 ο νικητής επικράτησε με ένα γκολ διαφορά. Ο Ατρόμητος με το 3-0 στη Ριζούπολη, είναι ο μοναδικός που πήρε ένα δυναμικό προβάδισμα πρόκρισης.
Το 1-1 στο Εργοτέλης - ΟΦΗ ήταν το τέταρτο διαδοχικό γκολ/γκολ ανάμεσα στους δύο συμπολίτες. Ο γηπεδούχος τώρα ΟΦΗ έχασε μόνο στο ένα από τα 13 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του για το Κύπελλο (10 νίκες).
Το ίδιο σκορ είχαμε και στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Πανιώνιο, με τους Ηπειρώτες να επιμηκύνουν στους 8 αγώνες το αήττητο με τους «κυανέρυθρους». Ομοίως και το Κισσαμικός - ΑΕΚ. Η Ενωση υποδέχεται αύριο τους Χανιώτες, οι οποίοι νίκησαν στους δύο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες τους.


Το 0-0 της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό ανέβασε στα 15 ματς το αήττητο των Πειραιωτών απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο, η οποία νίκησε στα 4 από τα 6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Κύπελλο. Τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στον θεσμό είχαν γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μία ομάδα από τη Β’ κατηγορία θα βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Βελγίου, καθώς Μαλίν και Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ κληρώθηκαν μαζί στον ημιτελικό. Η πιο επιτυχημένη ομάδα στη χώρα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 11 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, Ουνιόν, δεν έχει νικήσει τη Μαλίν την τρέχουσα σεζόν, έχοντας μία ισοπαλία (2-2 τον Σεπτέμβριο) και δύο ήττες (2-1 τον Νοέμβριο, 2-1 πριν από εννέα μέρες).

Τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου επιδιώκει η Οστάνδη (στον τελικό του 2017 με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ έχασε στα πέναλτι), έχοντας αντίπαλο τη Γάνδη, η οποία το 2010 πήρε το τρίτο της τρόπαιο σε 4 παρουσίες στον τελικό. Στον πρώτο γύρο η Γάνδη επιβλήθηκε 4-0 της αντιπάλου της στη μεγαλύτερη πόλη της βελγικής ακτής, την Οστάνδη, όπου θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα η ρεβάνς.

Με το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα πάει η Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εκεί όπου τον Απρίλιο πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από 28 χρόνια (3-1) και σταμάτησε στους 30 αγώνες το σερί που την ήθελε να μην κερδίζει στην έδρα της Τσέλσι (19 ήττες, 11 ισοπαλίες). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, και σε περίπτωση που η Τσέλσι νικήσει με ένα γκολ διαφορά, το ποια ομάδα θα προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ θα κριθεί απευθείας στα πέναλτι.

Ο πρώτος γύρος του Λιμπερταδόρες περιλαμβάνει τρία ματς, με ομάδες από Ισημερινό, Παραγουάη, Βενεζουέλα, Περού, Βολιβία και Ουρουγουάη. Η Ρεάλ Γκαρσιλάσο, παρούσα και στην περσινή διοργάνωση, δεν σημείωσε γκολ στα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στον θεσμό – ισάριθμες ήττες. Για την αντίπαλό της, Ντεπορτίβο Λα Γκουαΐρα, από τη Βενεζουέλα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα και έφτασε στον τελικό των πλέι οφ, είναι το πρώτο της παιχνίδι στο Λιμπερταδόρες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις