KING BET ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι 20 από τις 64 ομάδες του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας είναι της Πρέμιερ. Οι 4 από αυτές είχαν την ατυχία -ή την τύχη- να κληρωθούν μεταξύ τους.
Το ένα ζευγάρι αφορά τις δύο νοτιότερες ομάδες της Πρέμιερ, την Μπόρνμουθ και την Μπράιτον. Συναντήθηκαν και πριν από 13 μέρες στην έδρα της πρώτης για το πρωτάθλημα -έπαιξαν άλλα τρία ματς έκτοτε- και η Μπόρνμουθ επικράτησε με δύο γκολ του 21χρονου διεθνούς Ουαλού μέσου Μπρουκς. Τα «κεράσια» έφτασαν τα 10 σερί ματς χωρίς ήττα από την Μπράιτον (4 ισοπαλίες). 
Και το άλλο ζευγάρι όμως, που κλείνει το πρόγραμμα τη Δευτέρα, συναντήθηκε λίγα 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα. Το 2-0 της Λίβερπουλ στο «Μόλινιου» όπου αγωνίζεται και τώρα ήταν το τέταρτο διαδοχικό ματς των «κόκκινων» που δεν δέχονται γκολ από τη Γουλβς στο συγκεκριμένο γήπεδο.



Η Γουόκινγκ είναι η ομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα από όλες όσες παίζουν στον 3ο γύρο. Μετέχει στη Νάσιοναλ Λιγκ Νότου, την 6η ποδοσφαιρική κλίμακα στην Αγγλία, και υποδέχεται την πέντε κατηγορίες ανώτερή της, Γουότφορντ.

Τους «καρδινάλιους» (Γουόκινγκ) τους θυμόμαστε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν, ως ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ τότε, ισοφάρισαν σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Κόβεντρι της Πρέμιερ, η οποία τελικά κέρδισε 2-1 στον επαναληπτικό. Είναι η πρώτη φορά μετά από εκείνα τα παιχνίδια στις αρχές του 1997 που οι «Καρντς» φτάνουν και πάλι στον 3ο γύρο.

Στον ίδιο γύρο βρίσκεται και το Κύπελλο Γαλλίας, επίσης με νοκ άουτ αγώνες, αλλά με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας – στην Αγγλία αν το ματς λήξει «Χ» ακολουθεί επαναληπτικός.

Τουλούζ και Νις είναι οι μοναδικές ομάδες της ανώτατης κλίμακας που κληρώθηκαν μαζί. Συναντήθηκαν και πέρσι στον ίδιο γύρο, την ίδια ημέρα (Σάββατο) και, παρά μία μέρα, την ίδια ημερομηνία. Η Τουλούζ νίκησε 1-0 με γκολ στο 51’.

Οκτώ σύλλογοι της Α’ παίζουν με ομάδες της Β’. Ανάμεσα στα ζευγάρια είναι και αυτό της Μπορντό με τη Χάβρη, οι οποίες θα συγκρουστούν στο ίδιο γήπεδο μέσα σε τρεις μέρες (Κυριακή, Tετάρτη)! Ο αγώνας της Τρίτης θα είναι για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, με τη Χάβρη να είναι η μοναδική ομάδα της Β’ που συνεχίζει στον θεσμό.

Δέκα νίκες για την Μπαρτσελόνα και τρεις ισοπαλίες στις 13 τελευταίες συναντήσεις της με τη Χετάφε, η οποία είναι αήττητη εδώ και 6 αγωνιστικές. Η Μπάρσα βρήκε δίχτυα στα 32 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Το τελευταίο που δεν σκόραρε ήταν με αντίπαλο τη Χετάφε στη Μαδρίτη (0-0 τον Φεβρουάριο).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις