KING BET ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στα πάτρια εδάφη επιστρέφει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι για την τελευταία αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος πριν από τη διακοπή των τριών εβδομάδων. Ο προπονητής της Ιντερ γεννήθηκε δίπλα στο Εμπολι και στον ομώνυμο σύλλογο έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ξεκίνησε την προπονητική του, καθοδηγώντας την από τη Γ’ στην Α’.

Η Ιντερ έχει 5 διαδοχικές νίκες επί της Εμπολι, με άλλον όμως προπονητή. Στις δύο επισκέψεις του στην Τοσκάνη ως κόουτς της Ρόμα πριν από μία τριετία, ο Σπαλέτι έφυγε μία φορά με το 0-0 και μία με το υπέρ του 3-1.

Τον «μακροβιότερο» προπονητή της ιστορίας της αντιμετωπίζει η Φιορεντίνα. Είναι ο Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος την περασμένη δεκαετία την οδήγησε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και με την οποία το 2008 πήρε τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς στο Καμπιονάτο.
Ο 61χρονος βρίσκεται 22 μέρες στον πάγκο της Τζένοα και προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Η Φιορεντίνα έχασε μόνο στη μία από τις 8 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της με την Τζένοα. Οι 7 από τις 10 πιο πρόσφατες μεταξύ τους συναντήσεις και στις δύο έδρες είχαν κόκκινη κάρτα.
Μία ισοπαλία είναι το καλύτερο που απέσπασε η Σαμπντόρια στις 5 τελευταίες παρουσίες της στην έδρα της Γιουβέντους. Και στις 5 η Γιούβε νικούσε στο πρώτο ημίχρονο. 



Τα δύο μεγάλα τοπικά ντέρμπι διεξάγονται στη Σκωτία. Στη Γλασκώβη, η Ρέιντζερς υποδέχεται τη Σέλτικ, από την οποία έχασε 1-0 στον πρώτο γύρο τον Σεπτέμβρη. Συμπλήρωσε έτσι 15 σερί αγώνες χωρίς νίκη απέναντι στους «πράσινους» (12 ήττες).

Στο Εδιμβούργο η Χιμπέρνιαν αντιμετωπίζει τη Χαρτς. Χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, επιμηκύνοντας στα 13 ματς το σερί που θέλει την ομάδα που είναι γηπεδούχος να μην χάνει (5 νίκες οι «Χιμπς», 3 η Χαρτς, 5 ισοπαλίες).

Λίβερπουλ και Αρσεναλ σκόραραν στις 24 από τις 30 πιο πρόσφατες μεταξύ τους μονομαχίες. Οι 5 τελευταίες στο «Ανφιλντ» είχαν τουλάχιστον τέσσερα γκολ η κάθε μία. Η Λίβερπουλ νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι του έτους την τελευταία τετραετία, όμως και η Αρσεναλ έχει να χάσει εδώ και 11 χρόνια στην τελευταία υποχρέωση της χρονιάς, έχοντας σκοράρει σε όλες.

Πέντε νίκες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δύο ισοπαλίες στις 7 έως τώρα συναντήσεις της με την Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ». Τέσσερα διαδοχικά γκολ/γκολ και over ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Τσέλσι (από δύο νίκες), πέντε under στις επτά τελευταίες εντός έδρας μονομαχίες της Λέστερ με την Κάρντιφ.

Θα είμαστε ξανά κοντά σας τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, με Αγγλία, Κύπρο, Πορτογαλία, μπάσκετ, και… ετοιμασίες για τον νέο χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις